Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για βιασμό από 27χρονη – Θέμα ωρών οι τοξικολογικές της 24χρονης

  • NewsRoom
Γεωργία Μπίκα - βιασμός 24χρονης - 24χρονη - Θεσσαλονίκη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις, μετά τη νέα καταγγελία για βιασμό εις βάρος εμπλεκόμενου στον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

Μια 27χρονη κοπέλα, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, κατέθεσε την Παρασκευή στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όλα όσα της σύνεβησαν το 2016, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του makthes.

Η καταγγελία της έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με όσα αναφέρει η Γεωργία Μπίκα, καθώς όπως είπε η 27χρονη στις αρχές καλέστηκε σε νυχτερινό μαγαζί και ισχυρίζεται πως κάτι της έριξαν στο ποτό, διότι μετά από ένα σημείο της βραδιάς έχασε τη μνήμης της.

Καταγγέλλει ότι τη βίασε, μάλιστα, σε εξωτερικό χώρο, το άτομο που φέρεται να προσκάλεσε τη Γεωργία Μπίκα στο πάρτι της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 27χρονη σήμερα κοπέλα ανέφερε στις αρχές πως υπάρχουν δύο μάρτυρες για όσα της συνέβησαν που ανά πάσα στιγμή αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν.

Η νέα καταγγελία έγινε στη Διεύθυνση Ασφαλείας που παράλληλα έχει αναλάβει την έρευνα γύρω από το κύκλωμα μαστροπείας. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις όταν σταλεί η δικογραφία στον εισαγγελέα, με ανοικτό το ενδεχόμενο της προφυλάκισης πλέον του άντρα που κατονομάζει η 27χρονη, καθώς εμπλέκεται και στην υπόθεση της 24χρονης.

Παράλληλα, η δράση του ελέγχεται και για το κύκλωμα μαστροπείας που ερευνάται.

Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης

Σήμερα αναμένεται τελικά να παραδοθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας στην ανακρίτρια.

Εκτός απροόπτου, το πολυαναμενόμενο e-mail από την Ελβετία στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ αναμένεται να σταλεί σήμερα το πρωί.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα αναμένονταν έως την Παρασκευή, ορισμένες αγκυλώσεις και λεπτομέρειες που έκριναν οι ειδικοί στην Ελβετία οδήγησαν στην εκ νέου καθυστέρηση των τελικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με το thesstoday από την Παρασκευή, η κατάθεση του τελικού φακέλου -με την ενσωμάτωση και των ευρημάτων στο αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ- προς τις ανακριτικές αρχές θα γίνει το αργότερο μέχρι σήμερα το μεσημέρι, καθώς χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την οριστική σύνταξή του.

Μάλιστα,  η ώρα για το «ραντεβού» επιστημόνων – ανακρίτριας θα προγραμματιστεί κατόπιν συνεννόησης, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αποκλείουν -εκτός απροόπτου- το σενάριο κατάθεσης των αποτελεσμάτων την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο φάκελος δε θα κατατεθεί ούτε σήμερα είναι μόνο αν καθυστερήσει εκ νέου η αποστολή των εξετάσεων από την Ελβετία, κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρείται απίθανο.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις εστάλησαν στην Ελβετία γιατί εκεί στεγάζεται το υπερσύγχρονο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, στο οποίο μπορεί να ανιχνευθούν νέες ναρκωτικές ουσίες ή φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και μπορεί να μην είναι γνώριμα στην Ελλάδα.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι όπως μετέφεραν ειδικοί στο thesstoday, κάθε χρόνο κυκλοφορούν τουλάχιστον 101 νέες ναρκωτικές ουσίες.

Μάλιστα, όλες αυτές τις ημέρες η ανακρίτρια βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες και ενημερωνόταν για τη διαδικασία και τα συμπεράσματα των εξετάσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ελβετία.

Το μόνο που απομένει, λοιπόν, είναι να κατατεθούν και επίσημα στις ανακριτικές αρχές, ώστε να φανεί αν ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ουσίες -είτε κλασικές, είτε συνθετικές και παραισθησιογόνα- στον οργανισμό της 24χρονης, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για τους δείκτες αλκοόλης.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη με γκαζάκια στο γραφείο του δικηγόρου που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία

ΓΣΕΕ: Ερωτηματικά για τη λειτουργία της Wolt τις ημέρες της κακοκαιρίας – Υπήρξε σύσταση εργασίας με bonus στην Κρήτη;

Συγκλονισμένος ο Γιώργος Καπουτζίδης αποχαιρετά τον Πάνο Νάτση (video)ΣΧΟΛΙΑ