• Business

    ΓΣΕΕ: Ερωτηματικά για τη λειτουργία της Wolt τις ημέρες της κακοκαιρίας – Υπήρξε σύσταση εργασίας με bonus στην Κρήτη;

    Διανομέας Wolt


    Στοιχεία ότι η εταιρεία διανομής Wolt λειτουργούσε κανονικά στην Κρήτη τις ημέρες που έπληξε το νησί η κακοκαιρία «Ελπίς», δίνοντας μάλιστα και bonus στους διανομείς της, έχει στη διάθεσή της η ΓΣΕΕ.

    Σύμφωνα με τα μηνύματα που δημοσιεύει το mononews.gr, η εταιρεία απέστειλε μήνυμα στους partners ότι στις 25 Ιανουαρίου όσοι απασχολούνταν θα λάμβαναν και bonus και σε άλλο μήνυμα προσδιορίζει την ώρα που θα ξεκινήσουν οι διανομείς για το Ηράκλειο, ενώ την ίδια στιγμή οι διανομείς στα Χανιά εργάζονταν κανονικά, παρά το γεγονός ότι η περιφέρεια Κρήτης είχε ενταχθεί στις πληττόμενες περιοχές και οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε αργία.

    Εστάλησαν ή όχι τα μηνύματα μέσω της πλατφόρμας

    Η ΓΣΕΕ, δια του εκπροσώπου Τύπου της, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, διαψεύδει την εταιρεία WOLT και απευθύνει δημόσιο ερώτημα αν τα μηνύματα της εταιρείας προς διανομείς της Κρήτης, σύμφωνα με τα οποία φέρεται να έδινε μπόνους σε όσους ρίσκαραν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, εστάλησαν τελικά ή όχι μέσω της πλατφόρμας.

    Όπως αναφέρει στο mononews,gr ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, η Wolt όχι μόνο δεν είχε κλειστή την πλατφόρμα της στην Κρήτη, αλλά έδινε και μπόνους σε όσους ρίσκαραν τη ζωή τους. Μάλιστα στα μηνύματα έκαναν και επισήμανση στους διανομείς «να οδηγούν πάντα με ασφάλεια και προσοχή και μόλις νιώσουν κουρασμένοι να σταματήσουν τις διανομές».

    «Καλούμε την Wolt να επανέλθει άμεσα στο δρόμο της νομιμότητας και της σοβαρότητας και να επαναπροσλάβει άμεσα τον απολυμένο συνάδελφό μας. Η εταιρεία WOLT, πέρα από το γεγονός ότι «αγνοούσε» τη σχετική απαγόρευση διανομών τροφίμων, φαίνεται ότι αγνοεί και τη συνδικαλιστική νομοθεσία», αναφέρει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

    Την Παρασκευή η Wolt, με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα για απόλυση συνδικαλιστή εργαζομένου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει «οποιαδήποτε συσχέτιση της λήξης της συνεργασίας μας με τον εν λόγω συνεργάτη διανομέα με τις καιρικές συνθήκες και την προστασία των συνεργατών διανομέων από αυτές».

    Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία ανέδειξε την απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου επειδή κάλεσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν διανομές λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, τονίζοντας ότι «Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού και Τουρισμού Ηρακλείου, ο οποίος και απολύθηκε, έπραξε το αυτονόητο. Λειτούργησε σύμφωνα με το νόμο αφού είχε εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ για καθεστώς αργίας στο χώρο των διανομέων», απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση και να παρέμβει το υπουργείο και η Επιθεώρηση Εργασίας για να επιβληθούν κυρώσεις.

    Επιστολή της Wolt στη ΓΣΕΕ

    Η Wolt απέστειλε και Επιστολή στη ΓΣΕΕ ζητώντας της να ανακαλέσει το Δελτίο Τύπου της περασμένης Παρασκευής, επισημαίνοντας τα εξής:

    «Με κατάπληξη διαπιστώσαμε ότι η ΓΣΕΕ προέβη σε έκδοση Δελτίου Τύπου αναφορικά με τη λειτουργία της εταιρίας μας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη χώρα μας, το οποίο περιέχει εντελώς αβάσιμες και ανακριβείς πληροφορίες. Στο πλαίσιο αυτό, επικοινωνούμε μαζί σας προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωσή σας σχετικά με το ζήτημα και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

    »Ενδεχομένως δεν έχει τεθεί υπόψη σας το γεγονός ότι από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου έχουμε ανακοινώσει προς τους πελάτες μας -τόσο μέσα από την εφαρμογή όσο και από τα ΜΜΕ- ότι θα αναστέλλουμε προληπτικά τη λειτουργία της εφαρμογής ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση, αποτρέποντας τη δυνατότητα εισαγωγής νέων παραγγελιών στο σύστημά μας με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των συνεργατών διανομής μας.

    »Σε συνέχεια αυτής της ανακοίνωσης, διακόψαμε σταδιακά τις διανομές από τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας 24 Ιανουαρίου σε Αττική και Κρήτη. Μάλιστα από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Πολιτείας, συνεχίζουμε να μη λειτουργούμε σε Αττική και Κρήτη».

    Σχετικά με τον διανομέα η εταιρεία επισημαίνει ότι ο συνδικαλιστής διανομέας δεν υπήρξε ποτέ εργαζόμενος της Wolt, και άρα δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης.

    «Συνεργάστηκε με την πλατφόρμα μας ως ελεύθερος επαγγελματίας και η συνεργασία μας μαζί του διακόπηκε για λόγους επιχειρησιακούς και στο πλαίσιο της διαχείρισης της εμπορικής μας παρουσίας στην Κρήτη», σημειώνει, ζητώντας από την ΓΣΕΕ να ανακαλέσει άμεσα την ανακοίνωσή της, καθώς «είναι  ανακριβής και θίγει άμεσα τη φήμη της» εταιρείας.

    Δείτε εδώ την Επιστολή της Wolt προς τη ΓΣΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ