• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός απεγκλώβισε βρέφος από αυτοκίνητο – «Η μητέρα ούρλιαζε για το παιδί της»

    • Λέλα Βόρρη
    O υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Χρήστος Γκανάτσιος

    O υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Χρήστος Γκανάτσιος


    Χάρη στη συνδρομή των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. απεγκλωβίστηκε αγοράκι 1,5 ετών που είχε κλειδωθεί μέσα στο αυτοκίνητο το πρωί της Τετάρτης στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που επενέβη άμεσα στον απεγκλωβισμό του παιδιού είπε ότι η μητέρα ούρλιαζε «το παιδί μου».

    Μάλιστα, όπως ανέφερε,  το παιδάκι έπαιζε με το κουμπί κλειδώματος με αποτέλεσμα να κλειδωθεί στο αυτοκίνητο ενώ η μητέρα του βρισκόταν έξω από αυτό.

    Σε παροξυσμό η μητέρα προσπαθούσε να σπάσει το παράθυρο ενώ καλούσε απεγνωσμένα για βοήθεια.

    Όπως ανέφερε ο υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Χρήστος Γκανάτσιος είπε:

    «Δεν ρωτήσαμε πόση ώρα βρίσκεται το παιδί στο αυτοκίνητο. Με την άδειά της και χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο το οποίο έχουμε πάνω μας, κάναμε θραύση του πίσω αριστερού παραθύρου πίσω από τον οδηγό, προσπαθώντας να ξεκλειδώσουμε το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσουμε το ανήλικο το οποίο ήταν δεμένο. Έσπασα το παράθυρο, εισήλθα εντός, άνοιξα την πόρτα από την πλευρά του ανήλικου για να παραλάβει η μητέρα το παιδί της. Το παιδάκι ήταν φοβισμένο από τον θόρυβο που έκανε το τζαμί για να σπάσει. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις το παιδί σου κλειδωμένο σε ένα αυτοκίνητο, να μην μπορείς να κάνεις τίποτα για να το βγάλεις και η θερμοκρασία συνεχώς να ανεβαίνει», σημείωσε ο κ. Γκανάτσιος.

    Πώς συνέβη το περιστατικό

    Το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν την περιπολία τους στην περιοχή της Πυλαίας, βρήκαν μία γυναίκα έξω από ένα ΙΧ να κλαίει με λυγμούς και να ζητά βοήθεια.

    Όταν πλησίασαν είδαν ότι εντός του αυτοκινήτου είχε κλειδωθεί το μωρό της, το οποίο νωρίτερα είχε δέσει στο παιδικό του κάθισμα. Το αμάξι ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά βρισκόταν μέσα στο ΙΧ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος ξεκλειδώματος, καθώς η οδηγός δεν είχε πάνω της δεύτερα κλειδιά.

    Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ο έμπειρος αστυνομικός έβγαλε το σφυρί εκτάκτου ανάγκης που είχε μαζί του και αφού πήρε την άδεια της μητέρας έσπασε με προσοχή το τζαμί του αυτοκινήτου για να απεγκλωβίσουν το βρέφος που ήταν δεμένο στο καθισματάκι.

    «Το παιδάκι ήταν λίγο φοβισμένο από τον θόρυβο που έκανε το τζάμι όταν έσπασε και η γυναίκα προσπάθησε να ηρεμήσει. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις το παιδί σου κλειδωμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο, να μη μπορείς να κάνεις τίποτα για να το βγάλεις και με τη θερμοκρασία συνεχώς να ανεβαίνει», ανέφερε ο κ. Γκανάτσιος.

    «Δεν είχε προηγηθεί κλήση στην Άμεση Δράση, καθώς η μητέρα ήταν σε κατάσταση πανικού, δεν μπορούσε να σκεφτεί, έπιανε τα μαλλιά της και φώναζε. Εμείς, για καλή τύχη, έτυχε να είμαστε διερχόμενοι από το σημείο», τόνισε.

    Αξίζει να σημειωθεί πως το σφυρί εκτάκτου ανάγκης που είχε μαζί του ο αστυνομικός, το έχει αγοράσει ο ίδιος προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει άμεσα και ουσιαστικά σε περιπτώσεις που θα απαιτηθεί. Άλλωστε, αυτό που τόνισε, είναι ότι «το μόνο που ζητάμε είναι εξοπλισμό, όσο έχουμε εξοπλισμό θα μπορούμε να βοηθάμε περισσότερο. Το μόνο που έχουμε από την Υπηρεσία μας είναι το γιλέκο και το όπλο μας».

    Τελικά η γυναίκα πήρε το παιδί στην αγκαλιά της και οι αστυνομικοί δέχτηκαν τις εγκάρδιες ευχαριστίες.

    «Από δικά μας έξοδα ο εξοπλισμός που φέρουμε» δήλωσε ο αστυνομικός

    Διαβάστε επίσης

    Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Αναφορά κατά Κούγια στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

    Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Άρχισε η δίκη – Καταθέτουν πρώτοι οι γονείς του

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ