• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Γιατροί από το εξωτερικό εκπαιδεύονται στα Πειραματικά Χειρουργεία Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ

    • NewsRoom


    Εκατοντάδες γιατροί από Βαλκανικές και άλλες χώρες αλλά και από όλη την Ελλάδα εκπαιδεύθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια σε συνθήκες προσομοίωσης στις νεώτερες οφθαλμολογικές επεμβάσεις, στα Πειραματικά Χειρουργεία Οφθαλμολογίας που πραγματοποιούνται στη Σχολή Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ. Τα Ελληνικά Πειραματικά Χειρουργεία Οφθαλμολογίας πραγματοποιούνται τέσσερις φορές τον χρόνο, με την εκπαίδευση 20 οφθαλμιάτρων σε κάθε κύκλο.

    Η εκπαίδευση γίνεται με τη χρήση ματιών χοίρων στα οποία γίνονται κάθε είδους χειρουργικές επεμβάσεις με στόχο τη χειρουργική προετοιμασία των ιατρών επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος των Πειραματικών Χειρουργεία Οφθαλμολογίας , καθηγητής Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, Βασίλης Καραμπατάκης.

    «Η προ-εκπαίδευση των οφθαλμιάτρων, προτού να εισέλθουν στο πραγματικό χειρουργείο, έχει καθιερωθεί διεθνώς ως ένα απαραίτητο στάδιο προετοιμασίας των νέων ιατρών αλλά και εκείνων που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους σε έναν χειρουργικό τομέα» ανέφερε ο κ. Καραμπατάκης, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή και ήδη οι θέσεις του επόμενου προγράμματος του Δεκεμβρίου 2019 έχουν ήδη καλυφθεί από αιτήσεις από χώρες του εξωτερικού. «Το γεγονός αυτό δείχνει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα του προγράμματος» σημείωσε ο κ. Καραμπατάκης, αναφέροντας, παράλληλα, ότι υπάρχει συμμετοχή και από Έλληνες που ειδικεύονται σε χώρες του εξωτερικού και έρχονται για τη χειρουργική τους άσκηση στο ΑΠΘ, αλλά και ειδικών γιατρών που επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους πριν την εφαρμόσουν σε ασθενείς.

     



    ΣΧΟΛΙΑ