Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ανακοίνωσε ότι ειδική επιτροπή του ΙΣΑ θα μεταβεί άμεσα στο παθολογικό ιατρείο όπου υπέστη ανακοπή ο Γιώργος Μαζωνάκης, πριν τελικά μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ελπίς όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, προκειμένου να ελέγξει αν υπήρχαν πράγματι μηχανήματα πλασμαφαίρεσης στον χώρο, έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πατούλης, το συγκεκριμένο ιατρείο διαθέτει άδεια παθολογικού ιατρείου από το 2013 και δεν επιτρέπεται να διενεργεί πράξεις όπως η πλασμαφαίρεση.

1

«Αν έχουν τοποθετηθεί τέτοια μηχανήματα, είναι παράνομο», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Όπως ανέφερε η επιτροπή αποτελείται από τρία μέλη και θα πραγματοποιήσει ενδελεχή έλεγχο. Η διαδικασία θεωρείται επείγουσα, καθώς υπάρχει φόβος ότι ενδεχόμενος εξοπλισμός μπορεί να επιχειρηθεί να απομακρυνθεί.

Διαβάστε επίσης

Μαζωνάκης – Βόμβα από Άδωνη Γεωργιάδη: Το ιατρείο που έκανε την πλασμαφαίρεση δεν έχει άδεια να διενεργεί τέτοια ιατρική πράξη

Τι είναι η πλασμαφαίρεση, στην οποία θα υποβαλλόταν ο Μαζωνάκης – 4+1 ερωτήσεις και απαντήσεις

Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή καρδιάς – Εξέπνευσε στο «Ελπίς»