• Κοινωνία

    Θεοδωρικάκος για δολοφονία 19χρονου: Αναμένουμε εντός της ημέρας διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο

    • NewsRoom
    Θεοδωρικάκος


    «Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

    Όπως είπε – μιλώντας στο ΣΚΑΪ – ο κ. Θεοδωρικάκος έχουν βγει εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι 9 είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

    «Η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα», σημείωσε.

    Αναφορικά με τις συλλήψεις που εκκρεμούν, είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν.

    Σύμφωνα με τον ίδιο η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη πρόκειται για πολίτη από την Αλβανία, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία.

    «Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας», επισήμανε.

    Σε ερώτηση για το δολοφόνο του αδικοχαμένου Άλκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έχει ενδελεχή ενημέρωση και το διακύβευμα είναι να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη.

    «Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛΑΣ θα ψάξει μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της»

    Για τις δηλώσεις που έκαναν οι γονείς του 19χρονου, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι αισθάνεται συγκλονισμένος γιατί έχουν βρει το κουράγιο και τη δύναμη και με περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης και καρτερικότητας αντιμετωπίζουν αυτή την την τραγική εξέλιξη για τη ζωή τους.

    «Ας κρατήσουμε το μήνυμα ενότητας και αγάπης το οποίο πρέπει να κάνουμε αναγκαίες πράξεις και αποφάσεις για να μη ξαναχαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή μέσα στη βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού», σημείωσε με νόημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία 19χρονου: Στα δικαστήρια μεταβαίνουν σήμερα οι γονείς του Άλκη και οι 2 φίλοι του – «Στοχευμένα τα χτυπήματα», λέει η ιατροδικαστής

    Δολοφονία 19χρονου: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με τα οχήματα των δραστών λίγο πριν την επίθεση



    ΣΧΟΛΙΑ