• Κοινωνία

    Δολοφονία 19χρονου: Στα δικαστήρια μεταβαίνουν σήμερα οι γονείς του Άλκη και οι 2 φίλοι του – «Στοχευμένα τα χτυπήματα», λέει η ιατροδικαστής

    • NewsRoom
    δολοφονία Άλκης


    Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα μεταβεί σήμερα ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μαζί με τους γονείς του 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε, τους δύο φίλους του, που επίσης δέχτηκαν επίθεση στη Χαριλάου, και τους γονείς τους.

    Κατά πληροφορίες, δεν θα προχωρήσει κανείς σε κατάθεση, ενώ ο κ. Κούγιας θα δηλώσει σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, και θα ζητήσει αντίγραφο της δικογραφίας, όπως μεταδίδει το ThessToday.

    Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο για τα οποία έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης, καθώς ένας φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία πριν την έκδοση των ενταλμάτων.

    «Οι τελευταίες εξελίξεις είναι θετικές, αρκεί να υπάρχουν αποδείξεις», δήλωσε στο ThessToday ο κ. Κούγιας.

    «Έχουν συλληφθεί κάποια πρόσωπα και καταζητούνται δύο. Αν πραγματικά υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι τα δέκα αυτά πρόσωπα έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του Αλκιβιάδη και της απόπειρας αυτοκτονίας εις βάρος των άλλων δύο προσώπων, είναι πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη. Δέχθηκα την είδηση με αγαλλίαση και πρέπει να ευχαριστήσω εκ μέρους της οικογένειας».

    Παράλληλα, ο κ. Κούγιας έχει αναφερθεί σε κενά και παραλείψεις όσον αφορά το σύνολο των ενεργειών για λήψη DNA από τα ευρήματα που βρήκε η Αστυνομία σύνδεσμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας παράλληλα και τη διαφωνία του για τον διαχωρισμό της δικογραφίας σε δύο μέρη.

    «Είναι δυνατόν οι αρχές να βρίσκουν γιάφκα με όπλα (σ.σ. τα ευρήματα στο σύνδεσμο οπαδών) και να μην ψάχνουν ποιος τα εχει πιάσει; Πρέπει να ψάχνουν αποτυπώματα, dna, να ασκήσουν δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και να άρουν το τηλεφωνικό απόρρητο αυτών που έχουν πιάσει τα όπλα».

    «Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της»

    «Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», είπε ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή. «Εμείς στέλνουμε μήνυμα αγάπης, όχι άλλη βία» είπε από την πλευρά της η μητέρα του. Ο κ. Καμπανός κάλεσε τους οπαδούς των ομάδων να δείξουν αυτοσυγκράτηση, και «να μην οδηγηθούμε σε έναν εμφύλιο», ενώ αναφερόμενος στην πρόταση που έκανε για αγώνα μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ είπε πως είναι στα δικά τους χέρια αυτή η απόφαση.

    Η κ. Καμπανού σημείωσε πως πρέπει φίλαθλοι και οπαδοί να βιώσουν τη χαρά του αθλητισμού και όχι να γίνονται βίαια επεισόδια. Επανέλαβε ότι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του γιου της, είναι παιδιά που δεν έλαβαν αγάπη.

    Επίσης, οι γονείς του Άλκη ανέφεραν ότι το απόγευμα της Δευτέρας επικοινώνησε ο πρωθυπουργός μαζί τους και τους εξέφρασε τα συλλυπητήρια του αλλά και την συμπαράσταση της κυβέρνησης, λέγοντας πως η υπόθεση θα διαλευκανθεί. Εκείνοι τον ευχαρίστησαν και του ζήτησαν να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

    «Στοχευμένα τα χτυπήματα», λέει η ιατροδικαστής

    Αναφορικά με την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στον αδικοχαμένο Άλκη, η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «Το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Όπως είπε, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα. Για το αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

    Μάλιστα, από την εξέταση προκύπτει πως ο 19χρονος προσπάθησε να αμυνθεί. «Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι».

    Τον «πρόδωσε» το DNA

    Τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι αποκαλυπτικά και φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς των υπόλοιπων συλληφθέντων, αφού βρέθηκαν τα αποτυπώματα του 22χρονου πάνω στο δρεπάνι της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των Αρχών, ο 22χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής, είναι εκείνος που κράδαινε το φονικό δρεπάνι που χτύπησε τον 19χρονο Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη, κόβοντάς του τη μηριαία αρτηρία.

    Αρχικά, ως το άτομο που κρατούσε το δρεπάνι φερόταν ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής χούλιγκαν, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ χθες κατονόμασε τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία.

    Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος, έτσι δεν υπάρχουν στο αρχείο δακτυλικά του αποτυπώματα, ούτε και το γενετικό του υλικό.

    Τι λένε τα αλβανικά Μέσα:

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία 19χρονου: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι συλληφθέντες

    Δολοφονία 19χρονου: 21χρονο Έλληνα «δείχνουν» ως δράστη οι συλληφθέντες – Προπηλακισμοί και ένταση στα Δικαστήρια

    Θεοδωρικάκος: Σεσημασμένοι οι έξι από τους έντεκα συλληφθέντες για δολοφονία του 19χρονου



    ΣΧΟΛΙΑ