• Κοινωνία

    Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση

    • NewsRoom
    Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση

    Τη φωτογραφία παραχώρησε το παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στο νησί της Θάσου μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα του Σαββάτου που είχε ως αποτέλεσμα να καούν δασικές ορεινές εκτάσεις μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή.

    Από νωρίς σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσής συνέχιζαν να κάνουν ρίψεις νερού, ενώ ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής, δεκάδες εθελοντές και μέλη του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να μπορέσουν να την περιορίσουν.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω αδυναμίας προσβασιμότητας της περιοχής, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να εμποδίσουν την ανάπτυξη της φωτιάς.

    Το έργο τους πάντως δυσκόλευε το γεγονός ότι η φωτιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις.

    Συγκινητική για μια ακόμα φορά ήταν η συμμετοχή των κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού που πρόσφεραν τρόφιμα, νερά και χυμούς σε όλους όσους επιχειρούσαν στα μέτωπα της φωτιάς.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του Στρατού και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων θα παραμείνουν στο νησί τα επόμενα 24ωρα και θα βρίσκονται σε επιφυλακή μπροστά στον κίνδυνο μιας ακόμα αναζωπύρωσης της φωτιάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Δασικές πυρκαγιές: Ρεκόρ καμένων εκτάσεων φέτος στην Ευρώπη

    Αεροδρόμιο Χανίων: Εκτοξεύτηκε η κίνηση επιβατών το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ