• Κοινωνία

    Θάνατος 8χρονου στο Παίδων: Επιβεβαιώθηκε η διφθερίτιδα και από τις εξετάσεις στο εξωτερικό

    • NewsRoom


    Στην επιβεβαίωση πως το 8χρονο άτυχο αγόρι που έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα πέθανε από τοξινογόνο στέλεχος «με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας» προχώρησαν οι Αρχές.

    Πρόκειται για τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από δείγμα που εστάλη στη Μεγάλη Βρετανία, μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Το άτυχο αγόρι φαινόταν μάλιστα, σύμφωνα με την καρτέλα με το ιατρικό ιστορικό του, να είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για την ασθένεια που είχε εξαφανισθεί από τον υγειονομικό χάρτη της χώρας εδώ και δύο δεκαετίες.

    Ο νέος έλεγχος στη Βρετανία επιβεβαίωσε τα ευρήματα του εργαστηρίου του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλευόταν το άτυχο παιδί, όπου οι δύο εργαστηριακές εξετάσεις είχαν δείξει ότι το παιδί ήταν φορέας του βακτηρίου.

    Πλέον όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), «σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις. Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας».



    ΣΧΟΛΙΑ