• Κοινωνία

    Ανακοίνωση του Παίδων για τον θάνατο του 8χρονου από διφθερίτιδα

    • NewsRoom


    Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο 8χρονου παιδιού  εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το παιδί, ελληνικής καταγωγής, έχασε χθες (27/11) τη ζωή του, ενώ οι εξετάσεις που έγιναν ανίχνευσαν το βακτηρίδιο  της διφθερίτιδας, μιας παιδικής ασθένειας που είχε εξαφανισθεί από τον υγειονομικό χάρτη της χώρας εδώ και δύο δεκαετίες χάρη στους εμβολιασμούς.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παίδων:

    «Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή.

    Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του παιδιού δεν βρίσκονται στη ζωή και μέχρι την ηλικία των 5 ετών βρισκόταν σε ίδρυμα. Στη συνέχεια την κηδεμονία του ανέλαβε ανάδοχη μητέρα.  Η υπόθεση διερευνάται από το νοσοκομείο και το υπουργείο Υγείας.



    ΣΧΟΛΙΑ