• Κοινωνία

    ΤΧΣ: Δωρεά 3 πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ στο ΕΣΥ-Το «ευχαριστώ» του Σταϊκούρα

    • NewsRoom
    Τα 22 SOS για την επανένταξη στην πάγια ρύθμιση της εφορίας

    Χρήστος Σταϊκούρας


    Τρεις υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες θέσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), προσφέρει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

    Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνει: «Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχει στην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, προσφέροντας άμεσα τρεις υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες θέσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στις οποίες περιλαμβάνονται κλίνες, αναπνευστήρες, ισάριθμα monitors και λοιπός εξοπλισμός, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

    Η δωρεά αυτή αποτελεί μια αξιέπαινη πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, και στη χώρα μας, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Για την υπέρβαση της κρίσης αυτής με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος, το Κράτος έχει επιστρατεύσει, ως όφειλε, όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους. Ωστόσο, κάθε συνεισφορά στον αγώνα της πολιτείας, των γιατρών, των νοσηλευτών και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύτιμη.

    Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ενθαρρύνω κάθε φορέα και επιχείρηση να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στη μεγάλη κοινή μάχη κατά της νόσου και των συνεπειών της. Η ενότητα, η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη είναι τα μεγαλύτερα όπλα μας απέναντι στην πανδημία».



    ΣΧΟΛΙΑ