• Κοινωνία

    Στροφυλιά: Κάηκαν ολοσχερώς 2.000 στρέμματα σπάνιου οικοσυστήματος – υποχωρεί η πυρκαγιά

    • NewsRoom
    στροφυλια

    Πυρκαγιά στη Στροφυλιά


    Υποχωρεί σταδιακά η πυρκαγιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στη Στροφυλιά, στο δάσος Κουνουπελίου. Αυτή την ώρα, χάρη στις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν καταφτάσει στην περιοχή, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και φαίνεται πως θα αντιμετωπιστεί μέσα στις επόμενες ώρες.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή υπάρχει άπνοια. Τραγικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται σχετικά με την καταστροφή που έχει προκληθεί στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περισσότερα από 2.000 στρέμματα παρθένο δάσος της Στροφυλιάς, έχουν γίνει στάχτη.

    Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Με το πρώτο φως της ημέρας, στην περιοχή έφτασαν δύο αεροσκάφη καναντέρ, προκειμένου να συμβάλλουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

    Στο έργο της κατάσβεσης, εκτός από τα πυροσβεστικά μέσα, μετέχουν και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

    Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν κάνει εξαρχής λόγο για επικίνδυνη πυρκαγιά, καθώς χθες έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, δήλωσε χθες «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος Στροφυλιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπίρτζης για Δούρου: Ποτέ στο παρελθόν δεν ζητήθηκε να παραιτηθεί περιφερειάρχης για φονική πυρκαγιά!

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Mάτι: Η πυρκαγιά του αιώνα – Aναπόφευκτη φυσική καταστροφή ή θανατηφόρα παράβλεψη;



    ΣΧΟΛΙΑ