• Κοινωνία

    Στους 104 μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

    • NewsRoom

    Οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αναρτήσει πανό κοντά στο σημείο όπου ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb και Έλληνες οπαδοί-συνεργοί τους επιτέθηκαν εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, δίπλα στο γήπεδο της ομάδας τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, Τρίτη 8 Αυγούστου 2023. Ένας 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ νεκρός και 8 τραυματίες, τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, είναι ο απολογισμός από τα αιματηρά επεισόδια που προκλήθηκαν χθες τη νύχτα από οπαδούς της Dinamo Zagreb που επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της Dinamo Zagreb και της αποχώρησής της από το γήπεδο, ενόψει του σημερινού αγώνα με την ομάδα της ΑΕΚ, ο οποίος τελικά αναβλήθηκε. Η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις 98 ατόμων ενώ προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Στους 104 έχει ανέβει ο αριθμός των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς σε αυτούς που συνελήφθησαν από την πρώτη στιγμή, προστέθηκαν και οι πέντε Κροάτες που προσήχθησαν χτες το βράδυ από την Ηγουμενίτσα και ένας ακόμα 19χρονος ομοεθνής τους που εντοπίστηκε σε λεωφορείο για τα Τίρανα στον συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς.

    Και οι έξι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και οδηγήθηκαν μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους στον εισαγγελέα.

    Ειδικότερα στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 103 άτομα και συγκεκριμένα 97 Κροάτες, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός και ένας Βόσνιος, ενώ ένας ακόμα Κροάτης, που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό διατηρούν στάσιμη στο 40% τη δημοτικότητα του Μπάιντεν

    Allianz Trade: Πώς ο καύσωνας μειώνει το παγκόσμιο ΑΕΠ – Τι θα συμβεί στην Ελλάδα

    Χανιά: Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών – Κατηγορούνται γιατροί, εμβρυολόγοι, γυναικολόγοι



    ΣΧΟΛΙΑ