• Κοινωνία

    ΣτΕ: Υπάλληλος σε στρατιωτικό εργοστάσιο ζητά να ακυρωθεί ο υποχρεωτικός έλεγχος για Covid-19 στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Το εξωτερικό του κτηρίου του ΣτΕ


    Να ακυρωθεί ο υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος για τον κορoνοϊό  στις Ένοπλες  Δυνάμεις ζητά με προσφυγή της  στο Συμβούλιο της Επικρατείας μία υπάλληλος σε στρατιωτικό εργοστάσιο.

    Η εργαζόμενη αρνείται να υποβληθεί σε τεστ και της απαγορεύτηκε η είσοδος στο χώρο του εργοστασίου.  Στην προσφυγή της υποστηρίζει ότι η υποχρεωτική διενέργεια των τεστ είναι  αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

    Όπως αναφέρει στην προσφυγή της η υπάλληλος στη γραμματεία του στρατιωτικού εργοστασίου,  ενημερώθηκε από τους αρμοδίους ότι εάν δεν  υποβληθεί στον προβλεπόμενο υγειονομικό έλεγχο δεν θα επιτρέπεται η είσοδός της και θα καταγράφεται είτε ως αρνούμενη την παροχή εργασίας, είτε ως μη προσερχόμενη  στην εργασία της. Η ίδια επέμεινε και έτσι, της απαγορεύθηκε η είσοδος στο χώρο εργασίας της.

    Αυτό υποστηρίζει, τόσο στην προσφυγή της στο ΣτΕ όσο και σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, παραβιάζει  το  συνταγματικά  κατοχυρωμένο δικαίωμα της να προστατεύει τα  προσωπικά της δεδομένα.

    «Δεν προτίθεμαι να συμμορφωθώ στην επίμαχη ΚΥΑ και δεν συγκατατίθεμαι σε καμία επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά η προσφεύγουσα.

    Δηλώνει μάλιστα ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει   καθημερινά  στη δουλειά της κι ας μην της επιτρέπουν να εργαστεί.



    ΣΧΟΛΙΑ