Κοινωνία

Αμετανόητος ο ψευτογιατρός – Διεκόπη για αύριο η δίκη του

Αμετανόητος ο ψευτογιατρός - Διεκόπη για αύριο η δίκη του


Αμετανόητος εμφανίστηκε ο ψευτογιατρός στη δίκη του για το θάνατο 12 ασθενών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 14.

“Θα πω τα πάντα όταν έρθει η ώρα. Γι’ αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε;”, ήταν η προκλητική του δήλωση του στους δημοσιογράφους. Και επέμεινε:

“Οφείλω πολλές συγγνώμες και θα τις πω εκεί που πρέπει. Οι ασθενείς ήταν τελικού σταδίου και δεν είχαν άλλη θεραπεία και έρχονταν σε μένα για θεραπεία με βότανα.”

Η δίκη του διεκόπη για αύριο Τρίτη λόγω των διαμαρτυριών των δικηγόρων για την μικρή αίθουσα όπου λόγω του συγχρωτισμού, υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Αυτή την ώρα , ο κατηγορούμενος οδηγείται στον ανακριτή καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί ακόμα μία ποινική δίωξη. Αυτή τη φορά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Εάν κριθεί ότι για αυτή τη νέα κατηγορία χωρεί 2η προφυλάκιση, τότε ο ψευτογιατρος δεν θα αποφυλακιστεί σε λίγες ημέρες (λήγει το 18μηνο για την υπόθεση που δικάζεται).

Πριν από τη διακοπή της δίκης σήμερα, οι δικηγόροι εξέφρασαν την πρόθεση να αποχωρήσουν από τη δίκη αν δεν βρεθεί λύση για τη μικρή αίθουσα.

«Δεν μπορεί να υποχρεώνει ένα δικαστήριο να γίνεται μια δίκη σαν να είμαστε σε περίπτερο. Πώς να καθίσουμε όχι κανόνες υγιεινής, είμαστε κίνδυνος ο ένας για τον άλλο. Θα αποχωρήσουμε όχι από ιδιοτροπία, αλλά για λόγους αναγκαιότητας. Η αίθουσα δεν κάνει ούτε για δημοσίευση διαθηκών. Εμείς θα απευθυνθούμε στη διοίκηση του Πρωτοδικείου. Είμαι 76 ετών να μείνω όρθιος και να δικάσω; Είναι ζήτημα Πολιτισμού. Δεν είναι περίπτερο να περνάμε να παίρνουμε και να φεύγουμε» ανέφερε ο Βασίλης Δημακόπουλος, συνήγορος εκ των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για αύριο.

Διαβάστε επίσης

Ψευτογιατρός: Ραγίζει καρδιές η μητέρα ενός εκ των θυμάτων του 48χρονουΣΧΟΛΙΑ