• Κοινωνία

    Σπαρτιάτες: Στις 19 Ιουνίου η δίκη των 11 βουλευτών και του Ηλία Κασιδιάρη για εξαπάτηση στις εκλογές

    Ηλίας Κασιδιάρης

    Ηλίας Κασιδιάρης


    Στις 19 Ιουνίου, δέκα ημέρες δηλαδή μετά τις Ευρωεκλογές στις οποίες οι Σπαρτιάτες δεν θα συμμετάσχουν, οι 11 εκλεγμένοι με το κόμμα βουλευτές θα δικαστούν για την εξαπάτηση των ψηφοφόρων στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού.

    Δίπλα τους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα έχουν τον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη, ως ηθικό αυτουργό στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος ενώ τον κατάλογο των κατηγορουμένων συμπληρώνει ένας δικηγόρος.

    Η δίκη των 13 προσδιορίστηκε σήμερα από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Η απευθείας παραπομπή τους σε δίκη έρχεται 2 ημέρες μετά τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές, με ομόφωνη απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου.

    Τόσο το Ανώτατο Δικαστήριο όσο και η ποινική έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι ο πραγματικός αρχηγός και ιδεολογικός καθοδηγητής όλων των βουλευτών του κόμματος (πλην του προέδρου τους Β.Στίγκα) είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πρωτόδικα καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    Εκείνος φέρεται να συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογή τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

    Για τον δικηγόρο φέρεται να προέκυψε από την έρευνα ότι είχε επαφές με τον Ηλία Κασιδιάρη κι ότι ήταν ο ενδιάμεσος για τις συνεννοήσεις με τους τότε υποψήφιους βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

    Την έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που οδήγησε στην ποινική δίωξη όλων των βουλευτών και του Κασιδιάρη, προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του κόμματος περί πρακτικών μαφίας και υπόγεια συνεργασία του πρώην χρυσαυγίτη με τους βουλευτές του.

    Οι πρώην και νυν βουλευτές των Σπαρτιατών που θα δικαστούν είναι οι:

    1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ,

    2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ

    3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ,

    4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ,

    5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ,

    6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

    7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ

    8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ

    9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ

    10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και

    11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

    Διαβάστε επίσης

    Άρειος Πάγος: Ακόμη 5 δικαστές απολύθηκαν λόγω καθυστερήσεων

    Μητσοτάκης: Στενή η συνεργασία με την Εκκλησία

    Γεωργιάδης σε Βελόπουλο: Ντροπή να υπερασπίζεσαι τις ύβρεις κατά της μάνας κάποιου



    ΣΧΟΛΙΑ