• Κοινωνία

  Άρειος Πάγος: Ακόμη 5 δικαστές απολύθηκαν λόγω καθυστερήσεων

  Το κτήριο που στεγάζεται ο Αρειος Πάγος

  Αρειος Πάγος


  Ακόμα 5 δικαστές απολύθηκαν από το δικαστικό σώμα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων, ενώ σε μία άλλη δικαστικό δόθηκε δεύτερη ευκαιρία, καθώς αναγνωρίστηκε ότι είχε σοβαρό λόγο για τις δικές της καθυστερήσεις ..

  Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και τη συμμετοχή της Εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη, έκρινε 6 δικαστές με το ερώτημα της οριστικής παύσης λόγω ανεπάρκειας άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος.

  Οι 5 αποχαιρέτησαν το δικαστικό σώμα, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση γυναίκας πρωτοδίκης, συζύγου δικηγόρου.

  Από τις ετήσιες εκθέσεις επιθεωρήσεων, φέρεται να καθυστερούσε συστηματικά και επί πολλά έτη να ολοκληρώνει τις δικογραφίες που της χρεώνονταν. Καταγράφονταν καθυστερήσεις από 36 έως 130 υποθέσεις ανά έτος ενώ της είχαν κατ΄ επανάληψη, αφαιρεθεί δεκάδες δικογραφίες που χρεώνονταν σε άλλους συναδέλφους της.

  Ενώπιον της Πειθαρχικής Ολομέλειας η πρωτοδίκης απάντησε ότι διάβαζε το παιδί της στο ερώτημα γιατί το διάστημα της πανδημίας που τα δικαστήρια υπολειτουργούσαν δεν φρόντισε να καλύψει τις καθυστερήσεις της.

  Η ίδια παραδέχθηκε ότι έχει κάνει λάθη, αμφισβήτησε ωστόσο ότι ήταν τόσες πολλές οι δικογραφίες που είχε καθυστερήσει.

  Διαβάστε επίσης:

  Γραμμένος: Δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά Φλώρου

  Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Στη φυλακή ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

  Σπαρτιάτες: Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές.  ΣΧΟΛΙΑ