ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επανέρχεται το μέτρο περιορισμού του αριθμού των πελατών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.
Δημοσιεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει ότι από σήμερα 13η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 η τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες…), στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού.
Με τεστ στο λιανεμπόριο οι ανεμβολίαστοι
Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορονοϊό (PCR ή rapid test).
Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.
Τα προϊόντα κομμωτηρίου
Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα.
Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.
Διαβάστε ακόμη:
Αυξημένη επιτήρηση στα σύνορα διέταξε ο Φλώρος μετά τις απειλές Ερντογάν
Μητσοτάκης σε εκδήλωση της UNESCO: Να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.