• Κοινωνία

    Σεισμός στην Αταλάντη: Ομάδα του ΟΑΣΠ σε χωριά της Λοκρίδας

    • NewsRoom
    o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας

    Ευθύμιος Λέκκας


    Επί ποδός αστυνομικοί, πυροσβέστες αλλά και τοπική αυτοδιοίκηση σε διάφορα χωριά γύρω από την περιοχή που αποτέλεσε το μεσημέρι το επίκεντρο του σεισμού 4,8 Ρίχτερ, ανάμεσα στα χωριά Έξαρχος και Καλαπόδι της Αταλάντης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ζημιές, ωστόσο, όμως, καταγράφονται ρηγματώσεις σε διάφορες παλιές οικοδομές, πτώση σοβάδων και πλακιδίων, ενώ σε μία ώρα περίπου θα βρίσκεται στην περιοχή ομάδα από τον ΟΑΣΠ για να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθησυχάσει τους κατοίκους. Αύριο το πρωί αναμένεται κλιμάκιο από την Διεύθυνση Αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών για να εκτιμήσει πιθανές ζημιές σε υποδομές και κτήρια.

    Ήδη αυτή την ώρα βρίσκονται στην περιοχή και συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μαζί με μηχανικούς, επιχειρώντας μία πρώτη καταγραφή.

    Σημειώνεται ότι στο σύνολό της η επιστημονική κοινότητα διαβεβαιώνει τους αρμόδιους στη Λαμία και την Αταλάντη ότι «αυτή η σεισμική ακολουθία δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης» που είναι γνωστό οτι αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των κατοίκων της περιοχής.

    Στην τοποθέτησή του για τον σημερινό σεισμό, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως: «Είναι κοντά στην Αταλάντη, δεν συνδέεται όμως με το ρήγμα της Αταλάντης. Υπάρχει ιστορικό με σεισμό 7 βαθμών. Έχουμε να κάνουμε με ρήγμα από τη μέσα πλευρά, Ορχομενό και Αμφίκλεια και όχι από τον Ευβοϊκό κόλπο.

    Παρόμοιο μέγεθος έχει δώσει σεισμός του 2013. Έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή μέχρι και την Αθήνα. Πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Στη συνέχεια θα δούμε ποιο ρήγμα συνδέεται με αυτή τη δόνηση. Προήλθε από ρήγμα που απέχει τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα από την Αταλάντη. Τα ρήγματα σε Αμφίκλεια και Ορχομενό μπορούν να δώσουν δονήσεις στα 5 Ρίχτερ».

    Διαβάστε επίσης: 

    Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη – Αισθητός και στην Αθήνα (Upd)

    Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός απεγκλώβισε βρέφος από αυτοκίνητο – «Η μητέρα ούρλιαζε για το παιδί της»

    Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Άρχισε η δίκη – Καταθέτουν πρώτοι οι γονείς του

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ