• Κοινωνία

    Αγρότες: Έκλεισαν την Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

    • NewsRoom

    Αγρότες στην Καρδίτσα από το μπλόκο της Θεσσαλίας


    Στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας προχώρησαν και σήμερα Τετάρτη 14/2 οι αγρότες στο μπλόκο της Αταλάντης.

    Σύμφωνα με το lamiareport.gr. από τις 16:00 η Εθνική Οδός έκλεισε και στα δύο ρεύματα, με τους αγρότες να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα.

    Οι αγρότες δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αναμένεται να τους δοθούν, δεν μπορούν να τους βοηθήσουν να παραμείνουν στη γη τους και στις καλλιέργειές τους.

    Όπως επισημαίνουν αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού το έργο και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τον έχει δει όπως θα έπρεπε.

    Έκλεισαν την Εθνική Οδό και στην Καρδίτσα οι αγρότες

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και στην Καρδίτσα, καθώς προχώρησαν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

    Την αποχώρησή τους από το μπλόκο Πλατυκάμπου γνωστοποίησαν νωρίτερα οι αγρότες «Επιτροπή των 180.000 πλημμυρισμένων παρακάρλιων στρεμμάτων», μέσα από ανακοίνωση και επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, ένα 24ωρο αφότου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης, μίλησε για το νέο ραντεβού για τις καταστροφές από τον Daniel για το οποίο δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός.

    «Καλούμε με αυτήν την ανοιχτή επιστολή μας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντηθεί με επιτροπή που εκπροσωπεί τους αγρότες ολόκληρης της Θεσσαλίας, τα κτήματα των οποίων έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες» τονίζουν στην επιστολή τους οι αγρότες από τις παρακάρλιες περιοχές.

    «Η Πανελλαδική επιτροπή των διαμαρτυρομένων αγροτών στη Σίνδο αποφάσισε να συγκροτηθεί 15μελής επιτροπή η οποία θα συναντούσε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην επιτροπή, όχι μόνο δεν είχαμε εκπροσώπηση, αλλά τα αιτήματα μας, που πρώτοι εμείς από όλους τους αγρότες στις αρχές Ιανουαρίου είχαμε διατυπώσει, δεν συμπεριελήφθησαν στο βασικό κείμενο των αιτημάτων» επισημαίνεται σε άλλο σημείο.

    Η κρίσιμη πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα θα γίνει αύριο το μεσημέρι στη Νίκαια μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχε με την 15μελη επιτροπή των αγροτών με το κλίμα να είναι υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

    Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι αγρότες από τη Μακεδονία θα συνεδριάσουν χωριστά την ίδια ώρα πιθανότατα στα Κουφάλια.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Προειδοποιεί με συνέπειες τον Πολάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

    Δημήτρης Μαρκόπουλος: Δεν απείλησα καθηγητή – Ήταν μία ενδοσχολική διαφωνία που λύθηκε άμεσα

    Σκέρτσος: Οι πολίτες απαιτούν μια Ελλάδα, στην οποία θα αισθάνονται ελεύθεροι, δημιουργικοί και ευτυχισμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ