• Κοινωνία

    Συντετριμμένος ο Άλεκ Μπάλντουιν μετά το τραγικό δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας του

    • NewsRoom
    Ο σκηνοθέτης που τραυμάτισε ο Άλεκ Μπόλντουιν πήρε εξιτήριο-Συνεχίζονται οι έρευνες

    Άλεκ Μπάλντουιν


    Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας Rust, με τον Άλεκ Μπάλντουιν να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά την εκπυρσοκρότηση όπλου που άφησε νεκρή τη διευθύντρια φωτογραφίας και σοβαρά τραυματισμένο, τον σκηνοθέτη της ταινίας.

    Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της γουέστερν ταινίας με τίτλο Rust, στο Νέο Μεξικό, στην οποία πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός είναι ο 63χρονος Αμερικανός ηθοποιός. Δεν είναι σαφές ακόμη αν το όπλο που χρησιμοποιούνταν για την ταινία ήταν αληθινό και περιείχε μέσα κανονικές σφαίρες αντί για άσφαιρα. Ωστόσο, όταν ο Μπάλντουιν πυροβόλησε στον αέρα, οι σφαίρες βρήκαν και σκότωσαν την 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντρια φωτογραφίας, ενώ πέτυχαν και τον σκηνοθέτη της ταινίας, τον 48χρονο Τζόελ Σόουζα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Η Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο Σόουζα νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

    Στις εικόνες που κυκλοφορούν στα social media, ο Μπάλντουιν απεικονίζεται μιλώντας στο τηλέφωνο και κρατώντας μια μάσκα προστασίας κατά του κορονοϊού. Σε άλλη εικόνα, έχει σκύψει κρατώντας τα γόνατά του, με πεσμένο κεφάλι, φανερά σοκαρισμένος από την τραγωδία.

    Ο ηθοποιός εθεάθη με δάκρυα στα μάτια και έξω από το γραφείο του σερίφη μετά τον τραγικό θάνατο της Χάτσινς.

    Σε μια ανάρτησή του στο Instagram ώρες πριν από τα μοιραία γυρίσματα, έλεγε ότι η επιστροφή του στο πλατό ήταν εξαντλητική.

    Υπό έρευνα το απίστευτο περιστατικό

    Την είδηση ότι ο Μπάλντουιν είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε με το όπλο, τα πυρά του οποίου σκότωσαν την 42χρονη και τραυμάτισαν τον 48χρονο επιβεβαίωσε και το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε.

    Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου της Χάτσινς.

    «Σύμφωνα με την αστυνομία, φαίνεται ότι η σκηνή που βιντεοσκοπούσαν περιελάμβανε τη χρήση όπλου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σερίφη Χουάν Ρίος σε δήλωσή του. «Οι ντετέκτιβ ερευνούν πώς και τι τύπος βλήματος εκτοξεύτηκε».

    Ο Τζόελ Σόουζα που τραυματίστηκε από τις σφαίρες

    «Το περιστατικό παραμένει υπό έρευνα. Καθώς γίνονται διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες, θα παρέχονται ενημερώσεις», πρόσθεσε.

    Δεν είναι σαφές ακόμη, όπως σημειώνει η Daily Mail, αν το όπλο που σκότωσε την 42χρονη είχε -για κάποιο λόγο- πραγματικές σφαίρες ή αν η πυρίτιδα που χρησιμοποιείται σε άσφαιρα για γυρίσματα ταινιών μπορεί να τραυματίσει κάποιον θανάσιμα. Η έρευνα για το πώς συνέβη το δυστύχημα συνεχίζεται.

    Συντετριμμένοι οι παραγωγοί της ταινίας

    Νωρίτερα την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Μπάλντουιν εξέδωσε δήλωση στο People σχετικά με τους πυροβολισμούς, λέγοντας: «Σήμερα σημειώθηκε ένα δυστύχημα στο σετ του Νέου Μεξικού που αφορούσε την αστοχία ενός πυροβόλου όπλου με άσφαιρα».

    Εν τω μεταξύ, ένας εκπρόσωπος της Rust Pictures LLC, της εταιρείας παραγωγής της ταινίας, δήλωσε: «Ολόκληρο το καστ και οι εργαζόμενοι στα γυρίσματα είναι συντετριμμένοι με τη σημερινή τραγωδία και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους της Χαλίνα.

    Σταματήσαμε τα γυρίσματα της ταινίας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και συνεργαζόμαστε πλήρως με την Αστυνομική Διεύθυνση της Σάντα Φε. Θα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλους εργάζονται για την ταινία ενώ προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτό το φοβερό γεγονός».

    Ποια ήταν η Χαλίνα Χάτσινς

    Γεννημένη στην Ουκρανία, η Χαλίνα Χάτσινς μεγάλωσε σε στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Σπούδασε δημοσιογραφία και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ, ως μέλος της ομάδα έρευνας. Ωστόσο, η ίδια έκανε στροφή στην καριέρα της, όταν το 2015 μετακόμισε στο Λος Άντζελες, αποφοιτώντας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

    Η Χαλίνα Χάτσινς, που έχασε τόσο τραγικά τη ζωή της από το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν είχε επιλεχθεί ως μία από τις Rising Stars του περιοδικού American Cinematographer.

    Η Χαλίνα Χάτσινς που έχασε τη ζωή της από το ατύχημα στα γυρίσματα του Rust

    «Ανήσυχη και ονειροπόλα, junkie της αδρεναλίνης», περιέγραφε τον εαυτό της στο προφίλ της στο Instagram, στο οποίο τις τελευταίες ημέρες ανέβαζε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας, που έμελε να είναι η τελευταία της.

    Μερικές ταινίες στις οποίες εργάστηκε ήταν: Michael Nell Blindfire (2020), η ταινία τρόμου της Cate Devaney The Mad Hatter (2021), το To the New Girl της Adriana González-Vega (2020) και το Darlin’ (2019) της Pollyanna McIntosh.

    Διαβάστε επίσης:

    Σοκ με τον Άλεκ Μπάλντουιν: Σκότωσε στα γυρίσματα της ταινίας Rust τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη

    Δολοφονία στο Αιγάλεω: Παραδόθηκε ο 20χρονος που σκότωσε την μητέρα του

    Πετρούνιας για #MeToo: Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ