• LIFE&STYLE

    Άλεκ Μπόλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χάτσινς

    • NewsRoom
    μπολντουιν-αλεκ

    Άλεκ Μπόλντουιν


    Ανθρωποκτονία από αμέλεια είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν για τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, τον Οκτώβριο του 2021.

    Οι εισαγγελείς στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, κατέθεσαν επίσημα τις κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.

    Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η εμπλοκή του ηθοποιού ως παραγωγού και ως του ατόμου που πυροβόλησε με το όπλο βάρυνε στην απόφαση να απαγγελθούν οι κατηγορίες.

    Η εισαγγελέας της περιφέρειας Σάντα Φε κατέθεσε τα έγγραφα απαγγελίας κατηγοριών, στα οποία κατονομάζονται ο Άλεκ Μπόλντουιν και η Χάνα Γκουτιέρεζ Ρίντ, η οποία επέβλεπε τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας.

    Στα δικαστικά έγγραφα επισημαίνεται ότι παρέκκλιναν από τα γνωστά πρότυπα ασφαλείας.

    Η Χαλίνα Χάτσινς ήταν διευθύντρια φωτογραφίας και πέθανε λίγο μετά τον τραυματισμό της κατά τη διάρκεια των προβών σε ένα ράντσο στα περίχωρα της Σάντα Φε στις 21 Οκτωβρίου 2021.

    Ο Μπόλντουιν σημάδευε με πιστόλι τη Χάτσινς, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την ίδια και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζόελ Σόουζα.

    Ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι δεν πάτησε ποτέ τη σκανδάλη. Σημειώνεται, ότι εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

    Τα πρωτόκολλα της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας απαιτούν από τους βοηθούς σκηνοθέτες να ελέγχουν την κάννη κάθε όπλου στα γυρίσματα και να ενημερώνουν το συνεργείο αν είναι άδειο, χρησιμοποιώντας την έκφραση «cold gun». Το Colt, ωστόσο, ήταν γεμάτο.

    Πώς συνέβη το μοιραίο

    Οι ερευνητές λένε ότι ο ηθοποιός έβγαλε το όπλο από τη θήκη του, το έστρεψε προς τη Χαλίνα Χάτσινς και πυροβόλησε με το όπλο, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ένα πλαστικό όπλο ή ένα όπλο-αντίγραφο, σύμφωνα με τα πρότυπα της βιομηχανίας.

    Οι ερευνητές αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι ο ηθοποιός δεν εμφανίστηκε για την υποχρεωτική εκπαίδευση σε όπλα πριν από τα γυρίσματα και ότι δεν ολοκλήρωσε πλήρως την εκπαίδευση στα γυρίσματα, ενώ μιλούσε συχνά με την οικογένειά του.

    Αναφέρουν, επίσης, αρκετές παραβιάσεις των απαιτούμενων ελέγχων ασφαλείας και πρωτοκόλλων, καθώς το όπλο ήταν γεμάτο και παραχωρήθηκε στον ηθοποιό.

    Ο δικηγόρος του Μπόλντουιν, Λουκ Νίκας, αρνήθηκε να σχολιάσει την Τρίτη και παρέπεμψε σε προηγούμενη δήλωσή του για την υπόθεση, στην οποία χαρακτήρισε τις κατηγορίες «τρομερή αποτυχία της δικαιοσύνης», την οποία ο ίδιος και ο πελάτης του θα πολεμήσουν και θα κερδίσουν.

    «Ο κ. Μπόλντουιν δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια αληθινή σφαίρα στο όπλο ή οπουδήποτε στο κινηματογραφικό πλατό», ανέφερε η δήλωση. «Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάστηκε».

    Οι εισαγγελείς λένε ότι ο ηθοποιός, ως παραγωγός της ταινίας «Rust», δεν έλαβε υπόψη του τη σχετική απειρία της Γκουτιέρεζ Ριντ, ως μη πιστοποιημένης οπλοποιού στη δεύτερη κινηματογραφική της αποστολή.

    Ισχυρίζονται ότι και οι δύο παρέλειψαν έναν κρίσιμο έλεγχο ασφαλείας του όπλου.

    Ο θάνατος του Χάτσινς έχει ήδη οδηγήσει σε νέες προφυλάξεις ασφαλείας στην κινηματογραφική βιομηχανία.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ