• Κοινωνία

    Συνελήφθη στην Αθήνα ο σύζυγος της CEO του ΔΕΣΦΑ

    • NewsRoom
    Francesco Acerbi

    Francesco Acerbi Πηγή φωτογραφίας: laprovinciacr.it


    Συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου στην Ελλάδα και πρόκειται να εκδοθεί στην Ιταλία, ο σύζυγος της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli.

    Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο 54χρονος Francesco Acerbi από την Κρεμόνα, συνελήφθη στο σπίτι της συζύγου του.

    Τον αναζητούσαν σχεδόν ένα χρόνο προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης έξι ετών. Καταδικάστηκε επειδή εξαφανίστηκε με εκατομμύρια ευρώ που του εμπιστεύτηκαν 13 πλούσιες ιταλικές οικογένειες.

    «Ο Francesco Acerbi, ο VIP χρηματιστής που είχε μετακομίσει για χρόνια στο Λονδίνο, κατέληξε με χειροπέδες στην Αθήνα», αναφέρει μεταξύ άλλων η laprovinciacr.it.

    Στο Λονδίνο, στο όμορφο σπίτι μεταξύ Τσέλσι και Μπελγκράβια, το μόνο ίχνος που έμεινε ήταν οι λογαριασμοί που είχαν συσσωρευτεί στο γραμματοκιβώτιο, σύμφωνα με την ilgiornale.it.

    Και συνεχίζει: «Τον συνέλαβαν πριν από λίγες μέρες στο πιο προφανές, ίσως, μέρος: στο σπίτι της γυναίκας του σε μια από τις καλύτερες συνοικίες της Αθήνας».

    Συνελήφθη από την Guardia di Finanza με εντολή της εισαγγελέως του Μιλάνου Ρομπέρτα Κολάντζελο και τώρα περιμένει την έκδοσή του στην Ιταλία.

    Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilgiorno.it, ο Francesco Acerbi εργαζόταν ως οικονομικός σύμβουλος αλλά ασκούσε το επάγγελμα χωρίς να έχει τις απαραίτητες άδειες.

    Παράλληλα, εκκρεμούν άλλες δύο δίκες για απάτη σε βάρος πελάτη του, καθώς και για την πτώχευση της εταιρείας του. Και στις δύο περιπτώσεις έχει ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως.

    Ο Acerbi διαχειρίζονταν κεφάλαια ισχυρών οικογενειών της Βόρειας Ιταλίας που σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου ανέρχονταν σε 165 εκατομμύρια ευρώ.

    Συνένοχος του ήταν μία γραμματέας με τη βοήθεια της οποίας πλαστογραφούσε τις υπογραφές των πελατών του και προχωρούσε σε αγοραπωλησίες χωρίς οι ίδιοι να έχουν γνώση.

    Μετά την αρχική απόφαση για φυλάκιση έξι ετών ο Acerbo εξαφανίστηκε.

    Ωστόσο, η Guardia di Finanza δεν σταμάτησε ποτέ να τον αναζητά, ανακαλύπτοντας τελικά τα ίχνη του στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται η σύζυγος του.

    «Η Maria Rita Galli είναι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, του κολοσσού που διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Η Galli είχε εκφράσει την ανησυχία της για τις επιχειρήσεις του συζύγου της στο παρελθόν, αλλά δεν είχε το κουράγιο να τον διώξει όταν εμφανίστηκε στο σπίτι της για να βρει καταφύγιο», αναφέρει η ilgiornale.it.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Maria Rita Galli (ΔΕΣΦΑ): Στη λίστα των IPCEI ο αγωγός υδρογόνου – Επένδυση 1 δισ.

    Τιτανικός: Δισέγγονη 2 επιβατών του τραγικού ναυαγίου του 1912 η σύζυγος του CEO της OceanGate

    Mytilineos: Ενδιαφέρον να επενδύσει στα έργα του μετρό Τρίπολης και Βεγγάζης

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ