• Κοινωνία

    Κύπρος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα θύματα του «Ορέστη», με βοήθεια από Βρετανία

    • NewsRoom
    κυπρος

    Έρευνες για τα θύματα του serial killer


    Για 16η μέρα συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των θυμάτων του καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου, «Ορέστη» στην Κύπρο. Οι ερευνητές επιχειρούν πλέον με ειδικό εξοπλισμό, επικεντρώνοντας τις έρευνές τους στην «Κόκκινη Λίμνη».

    Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχειρούν σε δυο μέτωπα, αυτό της Κόκκινης Λίμνης, για την ανάσυρση και της δεύτερης βαλίτσας, αλλά και στην Λίμνη Μεμί, στον Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra.

    κυπρος
    Έρευνες για τα θύματα του serial killer

    Ταυτόχρονα, ρομποτική κάμερα αναζητεί την τρίτη βαλίτσα που δεν έχει βρεθεί στη «Κόκκινη Λίμνη». Οι δύτες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες καθώς η ορατότητα στο νερό είναι πολύ περιορισμένη. Σήμερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει προσπάθεια ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας η οποία βρέθηκε και έχει «κλειδωθεί» με σημαδούρα.

    Υπενθυμίζεται ότι, μετά από πολύωρη επιχείρηση, δύτες με τη βοήθεια σκάφανδρου κατάφεραν χθες να ανασύρουν από την “Κόκκινη Λίμνη” στο Μισερό, τη μία από τις τρεις βαλίτσες θανάτου, στις οποίες ο 35χρονος Ίλαρχος ισχυρίζεται ότι έκρυψε τα θύματα του, πριν τα ρίξει στο νερό.

    κυπρος
    Έρευνες για τα θύματα του serial killer

    Η Κόκκινη Λίμνη έχει μετατραπεί σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την Μaricar Valdez, 30 ετών, από τις Φιλιππίνες.

    Ο ίδιος ο κατά συρροήν δολοφόνος κατέδειξε το σημείο, όταν πήρε την απόφαση να φέρει στο φως όσα εκ προ μελέτης διέπραξε τουλάχιστον τα τελευταία 3,5 χρόνια.

    κυπρος
    Έρευνες για τα θύματα του serial killer

    Ήδη ανασύρθηκε η πρώτη ταξιδιωτική βαλίτσα, που ανοίχθηκε παρουσία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας και των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία. Στη συνέχεια ολόκληρο το εύρημα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου σήμερα αναμένεται, στην παρουσία ανθρωπολόγων να διενεργηθεί η νεκροτομή αλλά και ταυτοποίηση του θύματος.

    Ταυτόχρονα, οι αρχές συνεχίζουν ακατάπαυστα τις έρευνες. Την ίδια ώρα, οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων από αντικείμενο, το οποίο εντοπίστηκε στο νερό, με τις έρευνες εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra να παραμένουν άκαρπες. Όπως ξεκαθάρισε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, δεν πρόκειται για δέρμα.

    κυπρος
    Έρευνες για τα θύματα του serial killer

    Με στόχο να συνδράμει στο έργο των Αρχών, καταφθάνει σήμερα στην Κύπρο ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στα εγκλήματα κατά συρροή δολοφόνων. Πρόκειται για κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφή εγκλήματα, ειδικό ανακριτή και ειδικό εμπειρογνώμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ο Sigmalive, οι ξένοι ειδικοί -μεταξύ άλλων- θα λάβουν μέρος και σε νέα ανάκριση του ίλαρχου, με στόχο να εξακριβωθεί το εύρος των φρικιαστικών εγκλημάτων του.

    Τη συνδρομή των Βρετανών εμπειρογνωμόνων έχει ζητήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αφότου ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα, με το αίτημα να γίνεται αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Το Σάββατο θα συνδράμουν στις έρευνες και τα Sonar, τα οποία φτάνουν στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κύπρος: Σοκ από την απολογία του «Ορέστη» – Για ποιον λόγο σκότωσε τα δύο παιδιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύπρος: Ανασύρθηκε η πρώτη βαλίτσα, με το πτώμα μιας γυναίκας στην «Κόκκινη Λίμνη» (pics+video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Serial killer στην Κύπρο: Βρέθηκαν δύο βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη» – Συνεχίζονται οι έρευνες για πτώματα



    ΣΧΟΛΙΑ