• Κοινωνία

    Συγκλονίζει η μητέρα της 8χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή: Το παιδί μου ζει. Δε θα το κλάψω από τώρα

    • NewsRoom


    Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 8χρονο κορίτσι που χτυπήθηκε από μπαλωθιές ανήμερα του Πάσχα. Χθες νωρίς το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 54χρονος ιδιοκτήτης του βενζινάδικου από το όπλο του οποίου έφυγε η σφαίρα.

    Η σφαίρα που χτύπησε στο κεφάλι την 8χρονη βγήκε από Μάγκνουμ 357, όπλο που κατείχε παράνομα ο 54χρονος από το Περιστέρι, ο οποίος διασκέδαζε ανήμερα του Πάσχα με πυροβολισμούς. Η σφαίρα έφυγε από την εξοχική κατοικία του κατηγορούμενου και χτύπησε την μικρή Αλεξία η οποία έπαιζε ανέμελα στο σπίτι της στις Θεσπιές.

    Του ασκήθηκε ποινική δίωξη

    Ποινική δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, κακουργηματικού χαρακτήρα, ασκήθηκε στον 54χρονο. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξιο Στεφανάκη, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου, ζητά συγγνώμη για τον τραυματισμό της 8χρονης από την αδέσποτη σφαίρα και δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά, αλλά να γίνει καλά το παιδί όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

    Τι είπε στους αστυνομικούς ο 54χρονος

    «Ναι, έριξα πυροβολισμούς στον αέρα την Κυριακή του Πάσχα. Δεν έριχνα όμως μόνο εγώ, και άλλοι πυροβολούσαν. Ούτε σημάδευα ούτε βέβαια ήθελα να τραυματίσω κανέναν. Το όπλο το έχω στο σπίτι μου στην Αθήνα» ανέφερε ο 54χρονος σύμφωνα με το STAR.

    Ο 54χρονος είχε πάει για τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό του. Ήταν ανάμεσα στους κατοίκους που είχαν κληθεί για κατάθεση και χθες τον κάλεσαν και πάλι.

    Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, το περίστροφο βρέθηκε και κατασχέθηκε στον ισόγειο αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού του, κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου.

    Η σφαίρα έφυγε από απόσταση 400 μέτρων

    Όταν η 8χρονη Αλεξία τραυματίστηκε ήταν καθιστή και η πλάτη της ακουμπούσε στον τοίχο. Η στάση του σώματος της δηλαδή απέκλειε συγκεκριμένα σημεία απ’ όπου θα μπορούσε να έρθει η σφαίρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, αργά το βράδυ, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λειβαδιάς κατέληξαν σε δυο συγκεκριμένα σπίτια απ’ όπου προήλθαν οι πυροβολισμοί. Ήταν σε μια νοητή γωνία 45 μοιρών. Επίσης, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων έδειξαν ότι η τροχιά πτώσης της σφαίρας ήταν περίπου 400 μέτρα. Εκεί ήταν και το σπίτι του 54χρονου.

    «Η οικογένεια θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της. Προέχει η υγεία του παιδιού» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής.

    Στο σπίτι του στο Λεοντάρι, βρέθηκαν μέσα σε μια γλάστρα και κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δήλωσε συγκλονισμένος στους αστυνομικούς και παρακολουθούσε με αγωνία την πορεία της υγείας του κοριτσιού μέσα από τις ειδήσεις.

    Στο μεταξύ οι γονείς του 8χρονου κοριτσιού δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό της. Πιστεύουν ότι το θαύμα της πίστης θα φέρει και το θαύμα που αναμένουν επί 4 μέρες στην εντατική.

    Μάλιστα είναι χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που είπε η μητέρα της Αλεξίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR: «Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει. Δε θα το κλάψω από τώρα. Θα γίνει καλά. Κι αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, θα το πιστέψουν. Κάναμε ένα τάμα στον ταξιάρχη για το παιδί μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δίωξη για κακούργημα στον 54χρονο που τραυμάτισε την 8χρονη – Επιδεινώθηκε η υγεία της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η βαλλιστική «έδειξε» το όπλο του 54χρονου βενζινά για τον τραυματισμό της 8χρονης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον εισαγγελέα ο 54χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό της 8χρονης – Τι είπε στην κατάθεσή του



    ΣΧΟΛΙΑ