• Κοινωνία

  Συγκλονίζει η μαρτυρία 18χρονης για το κύκλωμα πορνείας: «Μου έδιναν χάπια για να μην πονάω»

  • NewsRoom


  Ανατριχίλα προκαλούν οι συγκλονιστικές μαρτυρίες κοριτσιών που έπεσαν θύματα του κυκλώματος σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

  Για την υπόθεση συνελήφθησαν 15 άτομα και απελευθερώθηκαν 6 Μολδαβές, θύματα εμπορίας ανθρώπων. Ειδικοί παρέχουν τώρα στις γυναίκες αυτές αρωγή και προστασία.

  Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες από τη Μολδαβία και, αφού τις μετέφεραν στην Ελλάδα, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν δεκάδες ερωτικά ραντεβού καθημερινά σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Τις κρατούσαν με τη βία και τις εκβίαζαν με διάφορες μεθόδους, σε έξι διαμερίσματα που νοίκιαζε η οργάνωση στην Αθήνα.

  Κάθε μια από τις γυναίκες πραγματοποιούσε περισσότερα από 40 ραντεβού την ημέρα, ενώ το κέρδος του κυκλώματος από κάθε κοπέλα ήταν περίπου 100.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ζευγάρι με καταγωγή από την Αλβανία.

  Το κύκλωμα είχε αγοράσει, μεταξύ άλλων, τρεις οίκους ανοχής στην Αθήνα, εστιατόριο στη Μήλο και οικόπεδο στα Χανιά.  Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από (72.000) ευρώ, (4) αυτοκίνητα, (2) μοτοσικλέτες και μικροποσότητα κοκαΐνης.

  Όπως προέκυψε από την έρευνα, εκτιμάται ότι η εν λόγω οργάνωση δραστηριοποιείτο από το 2015 καθώς επίσης ότι οι εμπλεκόμενοι προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών , σε δέκα (10) οίκους ανοχής που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

  Συγκλονιστική είναι η κατάθεση μιας 18χρονης κοπέλας από τη Μολδαβία  η οποία έπεσε θύμα των μαστροπών και ήταν εκείνη που προκάλεσε την εξάρθρωση του κυκλώματος.

  Όπως ανέφερε η ίδια στους αστυνομικούς, μέσω μιας φίλης της ήρθε σε επαφή με τους μαστροπούς, οι οποίοι της υποσχέθηκαν δουλειά… πωλήτριας, και κατέληξε να της πωλούν το κορμί της σε… 50 άνδρες την ημέρα. Ο εφιάλτης της ξεκίνησε στις 4 Απριλίου 2019, όταν έφθασε με λεωφορείο στην Ελλάδα.

  «Μου ανακοίνωσε ότι δεν θα δουλέψω ως πωλήτρια αλλά ως εκδιδόμενη και με ρώτησε αν ξέρω τι να κάνω στη δουλειά αυτή. Εγώ τότε άρχισα να κλαίω, γιατί σοκαρίστηκα και τρόμαξα πάρα πολύ, είπα ότι δεν πρόκειται να κάνω αυτή τη δουλειά και της ζήτησα να επιστρέψω στο σπίτι μου στη Μολδαβία. Εκείνη μου είπε ότι αν δεν πάω να δουλέψω δεν θα γυρίζω σπίτι μου ποτέ. Τελικά, επειδή δεν πήγα για δουλειά, με κλείδωσε σπίτι και έφυγε», καταθέτει το 18χρονο κορίτσι και την επόμενη μέρα η προαγωγός τής άρπαξε το διαβατήριο και της υπέδειξε πώς να βάφεται και πώς να περπατά στο «σαλόνι» του οίκου ανοχής για να προσελκύει πελάτες. Στη συνέχεια της αγόρασε εσώρουχα, ρούχα, καλλυντικά και παπούτσια της… δουλειάς, ενώ της απαγόρευσε να μιλάει και να δίνει στοιχεία επικοινωνίας της στους πελάτες.

  Η 18χρονη συνεχίζει να συγκλονίζει: «Δούλευα καθημερινά δύο βάρδιες, 10:00-17:00 και 17:00-00:00, πραγματοποιούσα 30 ραντεβού κατά την πρωινή βάρδια και περίπου 25 κατά την απογευματινή βάρδια, ενώ το κάθε ραντεβού κόστιζε 20 ευρώ. Για κάθε βάρδια αμειβόμουν με 15 ευρώ. Ρεπό έπαιρνα μόνο όταν είχα περίοδο. Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ, δούλεψα συνολικά 100 μέρες, κατά τις οποίες πραγματοποιούσα κατά μέσο όρο περίπου 50 ραντεβού των 20 ευρώ ημερησίως, κάτι που αντιστοιχεί σε 100.000 ευρώ συνολικό κέρδος, που είχαν οι άνθρωποι για τους οποίους δούλευα ως εκδιδόμενη. Από όλα αυτά τα χρήματα, αυτό το διάστημα έχω λάβει συνολικά 4.000 ευρώ περίπου».

  Ακόμα μία μαρτυρία 18χρονης που ήρθε στο φως προκαλεί ανατριχίλα.

  «Τέλη του μηνός Απριλίου του 2019 άρχισαν να με πονούν έντονα τα γεννητικά μου όργανα. Από τη μέρα που ξεκίνησα τη δουλειά μέχρι να αρχίσουν οι πόνοι δούλευα καθημερινά πρωινή και απογευματινή βάρδια. Απευθύνθηκα λοιπόν στην Α… για τους πόνους που ένιωθα, γιατί, όπως μου είχε πει, ήταν υπεύθυνη για μένα, αλλά αυτή δεν θέλησε να με βοηθήσει και το μόνο που έκανε ήταν να μου δώσει κάποια χάπια. Μετά από 1-2 ημέρες, ενώ δούλευα, παρουσιάστηκα στο “σαλόνι”, ένιωσα να ζαλίζομαι και έπεσα κάτω. Αμέσως με πήγαν σε ένα νοσοκομείο. Εκεί με εξέτασαν τρεις γιατροί και τελικά μου είπαν ότι έπρεπε να κάνω θεραπεία γιατί είχα φλεγμονή και στη συνέχεια να κάνω εγχείρηση. Έκανα την εγχείρηση. Θα ήθελα να αναφέρω ότι στο νοσοκομείο μου είχαν κάνει ράμματα και μου είχαν πει οι γιατροί να πάω μετά από μερικές ημέρες για να μου τα βγάλουν, αλλά επειδή η Α… αρνούνταν να με πάει για να τα βγάλω, αναγκάστηκα να το κάνω μόνη μου».

  Το άτυχο κορίτσι μετά από μία εβδομάδα πήγε και πάλι για… δουλειά αλλά πονούσε γιατί εμφανίστηκε κύστη στα γεννητικά της όργανα! «Κάθε φορά που πήγαινα με πελάτη ένιωθα σαν να με τρυπάνε με μαχαίρι και αυτή μου έλεγε “δεν είναι τίποτα” και ότι θα μου δώσει ένα χάπι και θα περάσει. Πράγματι, πήρα το χάπι, για δύο ώρες δεν πονούσα, αλλά μετά άρχισα πάλι να πονάω και, επειδή δεν μπορούσα να δουλέψω, οι πελάτες έκαναν παράπονα και ζητούσαν τα χρήματά τους πίσω», περιγράφει.  ΣΧΟΛΙΑ