• Κοινωνία

    Σφοδρή κακοκαιρία με ανεμοστρόβιλο και καταστροφές σε Ιωάννινα και Άρτα

    • NewsRoom
    kakokairia

    Φωτογραφία αρχείου


    Τα πρώτα προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα, έκαναν ήδη την εμφάνισή τους.

    Μία από τις περιοχές που υποδέχθηκαν πρώτες τα έντονα καιρικά φαινόμενα ήταν η Ήπειρος, με τα Ιωάννινα και την Άρτα να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

    Ειδικότερα, προβλήματα παρατηρήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Άρτας, όπου καταπτώσεις βράχων και φερτά υλικά από χειμάρρους δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Για το λόγο αυτό έχουν τεθεί σε λειτουργία από τα ξημερώματα 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας.

    Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται, επιπλέον, στον παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Κατσικά, αλλά και σε καλλιεργήσιμα χωράφια στην περιοχή.

    Την ίδια ώρα, ορμητικά νερά δημιούργησαν, χθες το βράδυ, προβλήματα στο κέντρο των Πραμάντων στα Τζουμέρκα. Φερτά υλικά έφραξαν φρεάτια και πλημμύρισε το κέντρο του χωριού, όπου χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής και συνεργείων του δήμου.

    Αντιμέτωπη με ανεμοστρόβιλο η Άρτα

    Παράλληλα, ένα σπάνιο φαινόμενο για τα δεδομένα της χώρας μας έπληξε την Άρτα, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με ανεμοστρόβιλο.

    Ειδικότερα, ο ανεμοστρόβιλος έπληξε τα Θεοδώριανα στην ορεινή Άρτα, χθες το απόγευμα, συνοδευόμενος από ισχυρή βροχή, προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες σπίτια. Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Θεοδωριανών, η ταχύτητα του ανέμου ήταν 93,3Km/h (10BF), ενώ το ύψος της βροχής έφτασε στα 103mm/ώρα στις 10:36.

    Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού έχουν γίνει αρκετές ζημιές σε σκεπές, καμινάδες και στέγαστρα. Ανάλογα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τους Μελισσουργούς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Politico: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την ΕΕ να υπάρξει πιστοποιητικό εμβολιασμού

    Twitter: Ανέστειλε περισσότερους από 70.000 λογαριασμούς συνωμοσιολόγων

    Ο Τάκης Ζαχαράτος μιμείται την Ματίνα Παγώνη – «Απόκριες δεν θα κάνουμε!» (video)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ