ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προβληματισμένος δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη το βράδυ της Πέμπτης με επίκεντρο τις Μοίρες.
Όπως εξήγησε το πρωί της Παρασκευής – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – «δεν είναι αμελητέος ένας σεισμός 5,1 Ρίχτερ. Από την άλλη έχουμε έντονη σεισμική ακολουθία που δεν μας επιτρέπει να βεβαιωθούμε αν τα 5,1 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός. Θα χρειαστούν 2-3 ημέρες για αυτό».
Αφού διευκρίνισε ότι «είναι διαφορετική η εστία του σεισμού που ενεργοποιήθηκε χθες με εκείνη του Αρκαλοχωρίου, όπου πάντως χθες είχαμε έναν σεισμό 3,3 Ρίχτερ, που ήταν ένας καθυστερημένος μετασεισμός» στη συνέχεια ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος επισήμανε ότι υπάρχει «προβληματισμός γιατί το επίκεντρο είναι σε χερσαία περιοχή», ενώ εξέφρασε «επιφυλακτικότητα γιατί η ίδια περιοχή, το 1965, έχει δώσει τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ».
Όσον αφορά τους σεισμούς στον Κορινθιακό Κόλπο τα προηγούμενα 24ωρα ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι «ο Κορινθιακός Κόλπος δίνει μεγάλους σεισμούς, μεγέθους 6 Ρίχτερ και άνω και αυτοί είναι που μας απασχολούν γιατί έχουν και συνέπειες. Δίνει τέτοιους σεισμούς κάθε 25-30 χρόνια. Τώρα βρισκόμαστε ακριβώς 28 χρόνια μετά από τον προηγούμενο ανάλογο σεισμό, τον Ιούνιο του 1995 στο Αίγιο».
Διαβάστε επίσης:
Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή σημαίνει στρατηγική ήττα της ΝΔ και της πολιτικής της
- Channel 12: Αυτά είναι τα 14 σημεία της πρότασης Τραμπ για την εκεχειρία του πολέμου – Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ
- Wall Street: Έχασε στο τέλος το θετικό πρόσημο, στο -0,32% έκλεισε ο S&P 500
- Πετρέλαιο: Ανοδικά κινείται ξανά το πετρέλαιο με το Brent να κλείνει στα 104 δολάρια το βαρέλι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.