• Σεισμοί

    Παπαδόπουλος: Ανησυχία για την Κρήτη – «Τα 5,1 Ρίχτερ δεν είναι αμελητέα»

    • NewsRoom
    Γεράσιμος Παπαδόπουλος

    Γεράσιμος Παπαδόπουλος


    Προβληματισμένος δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη το βράδυ της Πέμπτης με επίκεντρο τις Μοίρες.

    Όπως εξήγησε το πρωί της Παρασκευής – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – «δεν είναι αμελητέος ένας σεισμός 5,1 Ρίχτερ. Από την άλλη έχουμε έντονη σεισμική ακολουθία που δεν μας επιτρέπει να βεβαιωθούμε αν τα 5,1 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός. Θα χρειαστούν 2-3 ημέρες για αυτό».

    Αφού διευκρίνισε ότι «είναι διαφορετική η εστία του σεισμού που ενεργοποιήθηκε χθες με εκείνη του Αρκαλοχωρίου, όπου πάντως χθες είχαμε έναν σεισμό 3,3 Ρίχτερ, που ήταν ένας καθυστερημένος μετασεισμός» στη συνέχεια ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος επισήμανε ότι υπάρχει «προβληματισμός γιατί το επίκεντρο είναι σε χερσαία περιοχή», ενώ εξέφρασε «επιφυλακτικότητα γιατί η ίδια περιοχή, το 1965, έχει δώσει τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ».

    Όσον αφορά τους σεισμούς στον Κορινθιακό Κόλπο τα προηγούμενα 24ωρα ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι «ο Κορινθιακός Κόλπος δίνει μεγάλους σεισμούς, μεγέθους 6 Ρίχτερ και άνω και αυτοί είναι που μας απασχολούν γιατί έχουν και συνέπειες. Δίνει τέτοιους σεισμούς κάθε 25-30 χρόνια. Τώρα βρισκόμαστε ακριβώς 28 χρόνια μετά από τον προηγούμενο ανάλογο σεισμό, τον Ιούνιο του 1995 στο Αίγιο».

    Διαβάστε επίσης:

    Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

    Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια, ανεβαίνει η θερμοκρασία



    ΣΧΟΛΙΑ