ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Παρόμοια ακολουθία έχει γίνει πολλές φορές στην Ελλάδα», υποστηρίζει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις στην περιοχή Σαντορίνης – Αμοργού.
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει πως «ένας διαβασμένος σεισμολόγος» θα απαντούσε πως έχει παρατηρηθεί ξανά στην Ελλάδα τέτοια ακολουθία και παραθέτει τα παραδείγματα της Φωκίδας και της Λέσβου το 1984. «Τίποτε το πρωτοφανές», καταλήγει.
Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στα ανοιχτά Σαντορίνης – Αμοργού, με το ΕΚΠΑ, να καταγράφει πάνω από 14.000 σεισμούς, από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, ενώ ο ισχυρότερος σεισμός είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ και έγινε το βράδυ της Δευτέρας
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:
Σεισμοί Σαντορίνης-Αμοργού. Πολλοί ρωτούν αν έχει επαναληφθεί στην Ελλάδα τέτοια ακολουθία. Ένας διαβασμένος σεισμολόγος θα σας έλεγε, “ναι πολλές φορές”.
Δύο παραδείγματα. (1) Φωκίδα. Από τις 2.1.1984 έγιναν 34 προσεισμοί μεγέθους μεγαλύτερου του 3.5. Ο κύριος έγινε 11.2.1984, μέγεθος 5.5. (2) Λέσβος. Από τις 1.5.1984 έγιναν 44 προσεισμοί μεγέθους μεγαλύτερου του 3.6. Ο κύριος έγινε 17.6.1984, μέγεθος 5.6.
Αν τότε υπήρχαν τα σημερινά σεισμογραφικά δίκτυα και λογισμικά θα είχαν καταγραφεί εκατοντάδες μικρότερων σεισμών, όπως τώρα. (Πηγή, Comninakis & Papazachos, 1989).
Συνεπώς, τίποτε το πρωτοφανές.
Διαβάστε επίσης
Νέα παράταση της ρύθμισης οφειλών έως και 60 δόσεις σε Δήμους και Περιφέρειες
Δήμητρα Κούστα: Αυτές είναι οι αγαπημένες μπότες της που απογειώνουν το στυλ της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το ράλι σε Metlen, ΓΕΚ, Aktor, AEM, οι Ελληνάρες κερδοσκόποι της ΕΥΔΑΠ, τα μέτωπα του Εξάρχου, τα νέα λεφτά του Μουνδρέα και η επιδότηση του αγρότη Ανδρέα Παπανδρέου Junior
- «Σπιτάκια Ανακύκλωσης»: Τα γκρίζα σημεία ενός διαγωνισμού, οι δύο πράσινοι ατσίδες με κοινό ταμείο και ο Πατούλης
- Η νέα τάση των υπερπλουσίων: Υπόγεια καταφύγια με ανέσεις πεντάστερου ξενοδοχείου
- Μεγάλου (Πειραιώς): Οι στόχοι της τράπεζας μετά το ρεκόρ στην εκταμίευση δανείων
