• Σεισμοί

    Λέσβος: Ζημιές από το σεισμό σε σπίτια – Xρειάζεται λίγη προσοχή, λέει ο Τσελέντης

    • NewsRoom
    Άκης Τσελέντης

    Άκης Τσελέντης


    Το φως της ημέρας δείχνει τα μέχρι στιγμής προβλήματα που έχει προκαλέσει κυρίως στη βόρεια Λέσβο η σεισμική διεργασία που ξεκίνησε σήμερα στις 4 τα χαράματα με το σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    Πέραν των κατολισθήσεων βράχων από τα πρανή των γύρω βουνών στο οδικό δίκτυο της περιοχής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές σε σπίτια στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος. Επίσης, έχουν διαπιστωθεί ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο «οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση».

    Δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό λέει Τσελέντης

    Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι αναφορικά με τις σημερινές δονήσεις μέχρι 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στη Λεσβο. «Χρειάζεται λίγη προσοχή γιατί το ρήγμα που έδωσε τους σημερινούς σεισμούς είναι κοντά στο μεγάλο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής που διατρέχει το νησί από τον ένα άκρο στο άλλο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης. «Δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και για την ώρα είναι δύσκολο να πούμε κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο κύριος Τσελέντης



    ΣΧΟΛΙΑ