ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη νήσο Λέσβο συνάντηση των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου της Ελληνικής και της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, επιβεβαιώθηκε και συμφωνήθηκε η συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Αυτή η συνεργασία αφορά τόσο το θαλάσσιο πεδίο επιχειρήσεων όσο και το επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών, όπως είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών τον Μάιο του τρέχοντος έτους στο Τσεσμέ της Τουρκίας.
Η εντατικοποίηση αυτής της συνεργασίας έχει ήδη αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, οδηγώντας σε μείωση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία και στην πάταξη εγκληματικών δικτύων παράνομης μετανάστευσης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς επιτελικά στελέχη του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και Περιφερειακοί Διοικητές και Λιμενάρχες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Η τουρκική αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από περιφερειακούς Διοικητές και Λιμενάρχες της αντίστοιχης ευρύτερης περιοχής, καθώς και επιτελικά στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής από την Άγκυρα.
Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν εκ νέου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2027, με την ευθύνη της διοργάνωσης να αναλαμβάνει η Τουρκική Ακτοφυλακή.
Διαβάστε επίσης
Ιράν: Δεν κάνει πίσω στο πυρηνικό πρόγραμμα – Οι όροι για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
Τραμπ–Σι: Νέα ραντεβού τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο – Τι αλλάζει στις σχέσεις ΗΠΑ–Κίνας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Δικαίωση της κυβέρνησης Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο για την επαλήθευση της αμερικανικής υπηκοότητας των ψηφοφόρων
- Facebook: «Χαστούκι» από το Νέο Μεξικό – Πρόστιμο έως $10,5 δισ. για το Cambridge Analytica
- Τραμπ: Ζήτησε από τον Ζελένσκι να συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα
- Έκρηξη στην Πλάκα: Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΜΑΚ – Τρεις σκύλοι ψάχνουν στα συντρίμμια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.