• Κοινωνία

    Σε πύρινο κλοιό η Μεσσηνία (video)

    • NewsRoom
    Φωτιά στο Θύμι Καρύστου Ευβοίας

    Φωτιά στο Θύμι Καρύστου Ευβοίας


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια (Μεσσηνία) κοντά στον Μελιγαλά.

    Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, πυροσβεστικές δυνάμεις – 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα– έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί ρίψεις νερού ελικόπτερο.

    Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης βοηθούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Οι οικισμοί που έχουν εκκενωθεί ή έχει δοθεί σύσταση για εκκένωση είναι το Μοναστηράκι,  Καρνάσι, Δεσίλα, Διαβολίτσι, Άνω – Κάτω Μέλπεια, Χράνοι, Σούλι και Δερβένι.

    Κλειστός ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτας

    Την ίδια ώρα, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας (περιορισμένη ορατότητα)  προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη (εδαφικής αρμοδιότητας της Δ.Α. Αρκαδίας):

    – Των Ι.Χ.Ε. οχημάτων και λεωφορείων, στο τμήμα του Ν.Α.Α.Τ.Κ. από το ύψος του Α/Κ Παραδεισίων (χ/θ198,6) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ/θ 210,6), όπου η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Π.Ε.Ο. Τρίπολης –Καλαμάτας.

    – Φορτηγών οχημάτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο τμήμα του Ν.Α.Α.Τ.Κ. από το ύψος του Α/Κ Παραδεισίων (χ/θ198,6) έως τον Α/Κ Τσακώνας (χ/θ 210,6).

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, όση ώρα θα παραμένει κλειστό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στα παρακάτω σημεία:

    *Στο 192ο χιλιόμετρο (ημικόμβος Αλφειού) του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη- Καλαμάτα για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

    *Στο 210ο χιλιόμετρο (κόμβος Κυπαρισσίας) του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα.

    Με εντολή της Τροχαίας διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στην Εθνική οδό Τριπόλεως-Πύργου, από Καλλιάνι μέχρι και 106 χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

    Αστυνομικοί απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να είναι όσο το δυνατόν γίνεται πιο προσεκτικοί κατά την μετακίνησή τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις που ανακοινώνται από τις αρχές.



    ΣΧΟΛΙΑ