• Κοινωνία

    Πυρκαγιά στη Μεσσηνία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση 7 οικισμών, κοντά στο Διαβολίτσι οι φλόγες (upd)

    • NewsRoom
    πυροσβεστική

    (φωτογραφία αρχείου)


    Μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Μοναστηράκι, Αγίους Θεοδώρους και Βράχος να εκκενώσουν προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Παράλληλα, μηνύματα στάλθηκαν και για εκκένωση των Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

    Η νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην Κάτω Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά δημιούργησε δύο μέτωπα τα οποία βρίσκονται πλέον  έξω από το Διαβολίτσι στη βόρεια και δυτική πλευρά του.

    Πληροφορίες έκαναν λόγο για καμένα σπίτια.

    Η κατάσταση στη Μεσσηνία

    Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωσή του ο κ. Χαρδαλιάς, στη Μεσσηνία υπάρχουν δύο πυρκαγιές που απασχολούν έντονα τις αρχές.

    Ειδικότερα,στην πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στην περιοχή Βλαχόπουλο στη Μεσσηνία, η οποία έχει αναπτυχθεί σε δύο μέτωπα, επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

    Στις 16:40 εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Μέλπεια. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες, 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Η πυρκαγιά εξελίσσεται μεταξύ των χωριών Κάτω Μέλπεια και Βράχος. Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Άνω και Κάτω Μέλπεια, Μοναστηράκι και Βράχος

    Διαβάστε επίσης

    Θεσπρωτία: Πέρασε τα σύνορα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Αλβανία
    Πυρκαγιά στην Εύβοια: Στις πύλες του μοναστηριού του Οσίου Δαυίδ έφτασε η φωτιά (upd)
    Ηλεία: Μήνυμα στο 112 για εκκένωση της Αρχαίας Ολυμπίας – Διακοπή κυκλοφορίας στην ΕΟ Τρίπολης – Πύργου (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ