• Κοινωνία

    Σε λειτουργία 12 κάμερες παρακολούθησης στις λεωφορειολωρίδες – Δείτε τα σημεία

    • NewsRoom
    Κάμερες παρακολούθησης στις λεωφορειολωρίδες

    Κάμερες παρακολούθησης στις λεωφορειολωρίδες


    Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα οι 12 νέες κάμερες για τον έλεγχο της κίνησης στις λεωφορειολωρίδες σε κεντρικά σημεία των Αθηνών.

    Οι κάμερες που εγκατέστησε ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με την Τροχαία, θα λειτουργούν καθημερινά και το Σάββατο από τις 6 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα και θα καταγράφουν παραβάσεις των κανόνων του Κ.Ο.Κ.

    Πιο συχνό φαινόμενο είναι τα αυτοκίνητα να εισέρχονται σε λωρίδες που προορίζονται για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ασθενοφόρα.

    Η κάμερα καταγράφει την παράβαση και ο οδηγός λαμβάνει την κλήση με αλληλογραφία στο σπίτι του, με το κόστος του προστίμου να φτάνει τα 200 ευρώ.

    Τα σημεία που βρίσκονται οι νέες κάμερες:

    • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες
    • Λεωφόρος Κηφισίας: 1 κάμερα
    • Λεωφόρος Μεσογείων: 3 κάμερες
    • Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 3 κάμερες

    Ο ΟΑΣΑ θα παραδίδει στις Διευθύνσεις της Τροχαίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρυπτογραφημένο υλικό που θα λαμβάνεται από τις νέες ψηφιακές κάμερες, έτσι ώστε τα αρμόδια όργανα να βεβαιώνουν και να αποστέλλουν τις παραβάσεις.

    Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ – φωτογραφικής κάμερας) τοποθετημένο σε στύλο-καμπίνα (θάλαμο) θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει την Α.Λ.Λ. θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται στη φωτογραφία.

    Στη φωτογραφία θα εμφανίζεται: ταχύτητα κίνησης, το σημείο/λωρίδα της παράβασης, η κατεύθυνση, η ημερομηνία, η ώρα καθώς επίσης και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης. Η παράβαση θα καταγράφεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών (Ι.Χ.) και φορτηγών.

    Με πληροφορίες από ertnews.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Στουρνάρας: Να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές – Η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα

    Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε εταιρεία εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής – Στα €479.000 τα μη καταβεβλημένα τέλη

    Συνάντηση Μητσοτάκη-Hoyer στο Μαξίμου



    ΣΧΟΛΙΑ