• Κοινωνία

    Σε καραντίνα αεροπλάνο της Emirates – 100 επιβάτες σοβαρά άρρωστοι (pics+video)

    • NewsRoom


    Αεροπλάνο της Emirates τέθηκε σε καραντίνα μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, αφού 100 από τους 500 επιβάτες αρρώστησαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

    Το Airbus A380 ταξίδευε από το Ντουμπάι και μετά την προσγείωση στάθμευσε σε απομονωμένο χώρο, προκειμένου να γίνει έρευνα για την αιτία των συμπτωμάτων που παρουσίασαν οι επιβάτες, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο.

    Το γραφείο του Δημάρχου της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε την είδηση για την καραντίνα του αεροπλάνου, με τα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν λόγο για επιβάτες με πολύ υψηλό πυρετό και βήχα.

    Σύμφωνα με έναν επιβάτη ονόματι  Larry Coben, τα ασθενοφόρα και η αστυνομία βρισκόταν ήδη στο αεροδρόμιο κατά την προσγείωση.

    Άλλη επιβάτης, ονόματι Erin Sykes, έγραψε στο Twitter πως πολλοί άνθρωποι έβηχαν και ανέβασαν υψηλό πυρετό.

    Όπως αναφέρουν οι επιβάτες με συνεχείς αναρτήσεις στο Twitter, οι ταξιδιώτες στη συνέχεια αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο και οι ιατρικές υπηρεσίες έλεγξαν την θερμοκρασία τους.

    Ο Λάρι Κόμπεν ενημέρωσε προ ολίγων λεπτών ότι οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους αφέθηκαν ελεύθεροι και γυρίζουν στο σπίτι τους.

    Ορισμένοι από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Τζαμάικα Χόσπιταλ. Η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Έρικ Φίλιπς, έναν εκπρόσωπο του δημάρχου της Νέας Υόρκης, η μυστηριώδης ασθένεια ενδέχεται να είναι απλώς γρίπη επειδή ορισμένοι από τους επιβάτες επέστρεφαν από τη Μέκκα, όπου αυτήν την περίοδο υπάρχει επιδημία.



    ΣΧΟΛΙΑ