• Κοινωνία

    Σαρηγιάννης: Παράταση lockdown για μία εβδομάδα – Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση της πανδημίας στην Αττική

    • NewsRoom
    Πρόβλεψη «βόμβα» από Σαρηγιάννη: Στα 18.000 κρούσματα ημερησίως το Σεπτέμβρη

    Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


    Την εκτίμησή του για το πότε θα συντελεστεί η πρώτη αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική έδωσε ο Δημοσθένης Σαρηγγιάνης, ζητώντας παράλληλα το lockdown να λάβει παράταση για μία ακόμη εβδομάδα

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τόνισε ότι η πρώτη αποκλιμάκωση στην Αττική, ως αποτέλεσμα του lockdown, θα σημειωθεί από αύριο, Τετάρτη.

    Όπως εξήγησε. έχουμε αύξηση στις ΜΕΘ, αλλά όχι στα κρούσματα. «Αυτή την στιγμή, είμαστε σε ήπια αυξητική πορεία. Στην Αττική θα έχουμε αποκλιμάκωση από αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείς για το αν, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε να πάρει παράταση το υφιστάμενο lockdown, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι με τα στοιχεία που διαθέτει θα πρότεινε παράταση μίας εβδομάδας, προκειμένου να υπάρξει μια ασφαλής διαχείριση της κατάστασης μετά.

    Ο ίδιος επεσήμανε πως ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην Αττική, πρέπει να μείνουμε παραπάνω μέσα.  «Η τήρηση της καμπύλης προβλέπουμε ότι θα είναι παρόμοια με εκείνη του Νοεμβρίου».

    Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι, σε συνδυασμό με την εκστρατεία εμβολιασμού, θα έχουμε μπει στον τελευταίο γύρο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κορονοϊός: Προσωρινή έγκριση της Αυστραλίας στο εμβόλιο της AstraZeneca – Συμφωνία για εγχώρια παρασκευή

    Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Τριπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου από Covid-19 σε σχέση με τη γρίπη

    Η συνταγή του Άκη που θα αρέσει σε όλους: Κριθαρότο με μανιτάρια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ