• Κοινωνία

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ, με ενδιαφέρει η αλήθεια για το παιδί μου

    Ρούλα Πισπιρίγκου

    Ρούλα Πισπιρίγκου


    Ώρα εισαγγελέα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 9ήμερη απολογία της κατηγορούμενης μητέρας για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της ολοκληρώθηκε και την ερχόμενη Πέμπτη η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών θα κάνει τη δική της αποτίμηση βάσει του αποδεικτικού υλικού μιας πολύμηνης δίκης.

    Με την αγόρευσή της, θα εισηγηθεί στους δικαστές την αθώωση ή την καταδίκη της μητέρας από την Πάτρα, η οποία αρνείται τα πάντα.

    “Έπρεπε να εξηγήσω περιστατικά που με θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή”, υποστήριξε η κατηγορούμενη ολοκληρώνοντας την απολογία της, ζητώντας από τους δικαστές να της πουν την αλήθεια για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας:

    «Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ. Με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί. Η αιτία θανάτου του.

    Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω. Ζητούσα απεγνωσμένα το αίμα του παιδιού μου. Ελάτε στη θέση μου. Αν ήταν το δικό σας παιδί θα το ζητούσατε; Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου»

    «Όχι σε ψυχιατρική εξέταση της μητέρας”

    Νωρίτερα, οι δικαστές απέρριψαν τα αιτήματα της Πισπιρίγκου για αυτοψία στο νοσοκομείο Παίδων και για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ομόφωνα υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως. Όπως είπε στην αγόρευσή της:

    «Η κατηγορούμενη ήρθε εδώ και μας λέει” είμαι καλά, δεν έχω πειράξει το παιδί μου, δεν πάσχω από κάτι, είμαι εδώ για τη δικαίωση του παιδιού μου”. Θα πω να εξεταστεί; Το Μινχάουζεν είναι διαταραχή συμπεριφοράς. Απάντησε με νηφαλιότητα, είπε τα γεγονότα με χρονική αλληλουχία, δεν έδωσε την εντύπωση μιας γυναίκας που πάσχει και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται εδώ μέσα».

    Το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα να εξεταστεί συμπληρωματικά η γενετίστρια Καρόλα Βιενουέζα καθώς, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, η ίδια ισχυρίζεται ότι έπειτα από γενετικό έλεγχο στον οποίο υπέβαλε την Ρούλα Πισπιρίγκου διαπίστωσε ότι πάσχει από σύνδρομο που επηρεάζει την καρδιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατήγγειλε άγριο ξυλοδαρμό στη ΓΑΔΑ για να ομολογήσει

    Πισπιρίγκου για Τζωρτζίνα: «Δεν έχω καμία σχέση, ούτε κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα»

    Δίκη Πισπιρίγκου: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας!»



    ΣΧΟΛΙΑ