• Κοινωνία

    Δίκη Πισπιρίγκου: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας!»

    Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

    Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Άλλοτε κλαίγοντας κι άλλοτε γελώντας για τις σκανδαλιές της κόρης της η Ρούλα Πισπιρίγκου στέκεται εδώ και μισή ώρα ενώπιον των δικαστών, προσπαθώντας να πείσει ότι δεν σκότωσε το παιδί της.

    Η απολογία της άρχισε με την πρόεδρο να την καλεί να πει τη δίκη της αλήθεια.

    “Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας. Και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς“, ήταν τα πρώτα της λόγια.

    “Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε, ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και και τρίχα από τη κόρη μου. Αυτά που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας είναι σαν να μην μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η Τζωρτζίνα μου.”

    Συχνά η κατηγορούμενη χρησιμοποιούσε ενεστώτα χρόνο για την πρωτότοκη κόρη της και ξέσπασε πρώτη φορά σε κλάματα όταν αφηγήθηκε την πρώτη τους συνάντηση, μετά τον τοκετό:

    “Ήταν ένα πλασματάκι που με το που με κοίταξε, με τόση αγάπη πώς να σας το εξηγήσω… αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Με αυτά τα ματάκια όταν με κοίταξε, μου έδωσε το νόημα της ζωής.

    Εκείνη τη μέρα της υποσχέθηκα, της ορκίστηκα ότι θα είμαι πάντα δίπλα της, θα είμαι εκεί για εκείνη. Από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι και που έφυγε, ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με την Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα.

    Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε ήμασταν πολύ νέοι…

    Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί πέθανε.. ‘Ενας γιατρός δεν μας έχει πει τι της προκάλεσε την ανακοπή. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες.”

    Η απολογία δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα. Θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Δίκη Πισπιρίγκου: Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου από τον Αλέξη Κούγια

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ώρα της απολογίας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

    Απάτη – μαμούθ άνω των €8.000.000 σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Εμπλέκονται 227 εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ