• Κοινωνία

    Ρέντη: Συγκλονιστικός ο αποχαιρετισμός στον 31χρονο αστυνομικό – Σήμερα το τελευταίο «αντίο»

    • NewsRoom
    Ο Γιώργος Λυγγερίδης

    Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης που τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια στου Ρέντη


    Μετά από σκληρή μάχη επί 20 μέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έφυγε τελικά από την ζωή ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης ο οποίος δέχτηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα.

    Ο ένας μετά τον άλλον οι επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ αποχαιρετούν μέσω ασυρμάτου τον συνάδελφό τους.

    Η υπηρεσία της Τέταρτης ήταν αφιερωμένη στον αστυνομικό που τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα, με τους συνάδελφους του να συντονίζονται όλοι για να τον αποχαιρετίσουν.

    Θα κηδευτεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο 31χρονος, ενώ η κατηγορία σε βάρος του 18χρονου που τού την πέταξε μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    Την ίδια ώρα οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 40 άτομα με ίχνη πυρίτιδας στα χέρια. Όλα τα στοιχεία που έχουν βγει και τα βίντεο αναλύονται από την ΕΛ.ΑΣ.

    Το «αντίο» μέσω ασυρμάτων στον συνάδελφό τους

    -Επικεφαλής: Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένειά μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες.

    Η γενναιότητα που πάλεψε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τρεις ολόκληρες εβδομάδες ο Γιώργος Λυγγερίδης αποτελεί έμπνευση για τους συναδέλφους του.

    «Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδελφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο, γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειάς του. Ήρωας και αθάνατος».

    -Διμοιρίτης: Αθάνατος

    -Διμοιρίτης: Αθάνατος

    -Διμοιρίτης: Αθάνατος

    -Διμοιρίτης: Αθάνατος

    Για έναν μαύρο Δεκέμβρη που έχει σημαδεύσει την Ελληνική Αστυνομία κάνουν λόγο οι ένστολοι.

    Συγκλονιστικός και ο αποχαιρετισμός στον Γιώργο από τα μέλη της διμοιρίας τους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

    Από εκείνους που είδαν με τα μάτια τους την δολοφονική επίθεση, από εκείνους που πάλεψαν για να τον κρατήσουν στην ζωή. Από εκείνους που πότε δεν θα τον ξεχάσουν.

    «Ο αποχαιρετισμός τους συγκλονιστικός μας έκανε όλους να μην μπορούμε να κρατήσουμε τα δάκρυα μας, καθώς όλα τα παιδιά της διμοιρίας του, όταν τους κατέβασα στο νεκροθάλαμο να αποχαιρετίσουν το δικό τους Γιώργο, το συνάδελφο, τον αδελφό, αγκαλιάστηκαν γύρω του και σε όλο το νοσοκομείο αντήχησε ο εθνικός μας ύμνος και στο τέλος η λέξη ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

    Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, για την επίθεση σε βάρος του άτυχου αστυνομικού, βρίσκονται στην τελική ευθεία και στο στόχαστρο των αρχών έχουν ήδη μπει τουλάχιστον 20 άτομα.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ομίχλη – Η πρόγνωση για την Πρωτοχρονιά

    Αναβρασμός σε 35 κολλέγια για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Τι φοβούνται οι κολλεγιάρχες

    Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω» κατέθεσε ο Νορβηγός δολοφόνος του αστυνομικού



    ΣΧΟΛΙΑ