• Κοινωνία

    Πτήση της Aegean με προορισμό τη Μόσχα επιστρέφει Αθήνα

    • NewsRoom
    AEGEAN

    AEGEAN


    Εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα δόθηκε σε πτήση της Aegean Airlines με προορισμό τη Μόσχα.

    Συγκεκριμένα, εκδόθηκε αεροπορική οδηγία (NOTAM), σύμφωνα με την οποία η ευρύτερη ρωσική περιοχή χαρακτηρίζεται ως περιοχή υψηλής επικινδυνότητας με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στο αεροσκάφος να επιστρέψει.

    Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες πτήσεις, τα αεροσκάφη των οποίων προσγειώνονται στα πλησιέστερα αεροδρόμια ή επιστρέφουν στον αρχικό προορισμό τους.

    Αναμένεται ενημέρωση για το πώς θα διαμορφωθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες για τις πτήσεις στο ρωσικό έδαφος και την ευρύτερη περιοχή, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Δείτε την πορεία του αεροπλάνου:

    Η ανακοίνωση της Aegean:

    «H AEGEAN ενημερώνει ότι η πτήση A3 880 από την Αθήνα με προορισμό τη Μόσχα λίγο πριν την είσοδο του αεροσκάφους στο ρωσικό εναέριο χώρο, για λόγους ασφάλειας και λόγω χαρακτηρισμού της ευρύτερης περιοχής ως περιοχής υψηλής επικινδυνότητας έλαβε εντολή από το επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας να επιστρέψει στην Αθήνα.

    Τo αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριο Βενιζέλος στις 11:45 τοπική ώρα.

    Σημειώνεται ότι ήδη από τη Δευτέρα 14/2 η εταιρεία έχει τροποποιήσει το σχέδιο πτήσης των δρομολογίων προς τη Μόσχα αποφεύγοντας τον Ουκρανικό εναέριο χώρο».

    Διαβάστε επίσης:

    Το Κίεβο ζήτησε από την Τουρκία να κλείσει τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια

    Σύνοδος Κορυφής για Ουκρανία: Οι προτάσεις Μητσοτάκη

    Σοκ στις παγκόσμιες αγορές μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ