• ΑΓΟΡΕΣ

    Σοκ στις παγκόσμιες αγορές μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

    • NewsRoom
    Σοκ στις παγκόσμιες αγορές μετά τη ρωσική επίθεση σε Ουκρανία

    Σοκ στις παγκόσμιες αγορές μετά τη ρωσική επίθεση σε Ουκρανία


    Βουτιά καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την έναρξη των συναλλαγών μετά την στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

    Στα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, το χρηματιστήριο του Παρισιού κατέγραφε απώλειες 4,19%, αυτό της Φρανκφούρτης 4,39% αυτό του Λονδίνου 2,55%.

    Ο δείκτης Eurostoxx 50 σημείωνε βουτιά 3,52%.

    Τα προθεσμιακά συμβόλαια που παρακολουθούν τις 50 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης σημείωσαν βουτιά 4,1%.

    Μεταξύ των περιφερειακών αγορών, τα futures του γερμανικού DAX σημείωσαν πτώση 4,4% και τα futures του βρετανικού FTSE υποχώρησαν 2,4%.

    Τα προθεσμιακά συμβόλαια που παρακολουθούν τον S&P 500 της Νέας Υόρκης υποχώρησαν 2,1% και τα προθεσμιακά συμβόλαια του Nasdaq 100 σημείωσαν πτώση 2,6%.

    Άμεση ήταν και η αντίδραση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών στην είδηση της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Τα χρηματιστήρια στο Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ και το Σίδνεϊ έκαναν βουτιά και οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν τα 100 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από το 2014, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

    Το ρούβλι κατρακύλησε κατά 9% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και οι συναλλαγές ανεστάλησαν επ` αόριστον στα χρηματιστήρια της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης. Τέλος, ο χρυσός και το ιαπωνικό γεν (ασφαλή καταφύγια σε περιόδους κρίσης και αναταραχής) σημείωσαν άλμα.



    ΣΧΟΛΙΑ