• Κοινωνία

    Πρωτοψάλτης (ΟΑΕΔ): Θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους (video)

    • NewsRoom
    Νέες δεξιότητες για 25.000 ανέργους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

    Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του ΟΑΕΔ


    Στο πλευρό των πυρόπληκτων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ θα είναι ο οργανισμός, σύμφωνα με τον διοικητή, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης τόνισε ότι έχουν ήδη ανοίξει δυο πλατφόρμες για όσους εργαζόμενους δούλευαν σε επιχειρήσεις που είτε μερικώς είτε ολικώς υπέστησαν ζημίες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

    Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που έχασαν τις δουλειές τους λόγω των πυρκαγιών θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 718 ευρώ, μόλις πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

    Ανανεώθηκαν αυτόματα τα επιδόματα ΟΑΕΔ σε πληγέντες περιοχές

    Όσον αφορά στα επιδόματα ανεργίας στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού, Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, ανανεώθηκαν αυτόματα. «Όσοι χάσουν τη δουλειά τους αλλά δεν πληρούν προϋποθέσεις για επίδομα ανεργίας, θα τους χορηγηθεί 399,25 ευρώ μηνιαίως, για πέντε μήνες. Αυτά καταβάλλονται τριάντα μέρες μετά την αίτηση», πρόσθεσε.

    Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε χθες ότι όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν τους πυρόπληκτους δήμους με τον κοινωνικό τουρισμό θα έχουν 12 αντί για έξι διανυκτερεύσεις.

    «Τα μέτρα δεν σταματούν εκεί. Ότι άλλο χρειαστεί θα κάνουμε. Δείξαμε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά Και ως κυβέρνηση και ως ΟΑΕΔ στο κομμάτι στήριξης των πληγέντων και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν. Θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους», τόνισε.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    OAEΔ-Κοινωνικός Τουρισμός: Αυξάνονται σε 12 οι διανυκτερεύσεις για όσους διαλέξουν τη Βόρεια Εύβοια

    Πυρκαγιές: Έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 718,65 ευρώ σε εργαζομένους που έμειναν άνεργοι – Στη Διαύγεια η ΚΥΑ

    Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την περίοδο 16-20 Αυγούστου



    ΣΧΟΛΙΑ