• Κοινωνία

    Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος αστυνομικός: Κενά μνήμης για το διπλό έγκλημα – Τι πήρε πίσω στην απολογία του


    Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 35χρονος υπαρχιφύλακας που το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης «άδειασε» δύο γεμιστήρες με το υπηρεσιακό του περίστροφο πάνω στην πρώην σύζυγο του και τη φίλη της.

    Ο αστυνομικός εμφανίστηκε με κενά μνήμης στην ανακρίτρια, όταν, απολογούμενος, κλήθηκε να περιγράψει τι ήταν αυτό που του όπλισε το χέρι.

    «Ηταν θολωμένος, δεν θυμάται λεπτομέρειες» φέρεται να υποστήριξε, ανακαλώντας αρκετά σημεία από την προανακριτική ομολογία του.

    Ο δράστης δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη για το διπλό έγκλημα. Υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο.

    «Δεν την παρακολουθούσα…»

    «Την Πολυξένη την αγαπούσα ακόμα», υποστήριξε απολογούμενος. Ωστόσο πήρε πίσω τα περί παρακολουθήσεων της πρώην συζύγου του που λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του, είχε παραδεχθεί ενώπιον των αστυνομικών.

    Τότε είχε πει ότι «επειδή αγαπούσε την πρώην σύζυγο του, την είχε παρακολουθήσει κάποιες φορές. Την είχε δει που έβγαινε τα βράδια με τη φίλη της και ξεσάλωναν.»

    Στην ανακρίτρια σήμερα υποστήριξε ότι δεν είχε παρακολουθήσει την πρώην σύζυγό του.

    “Την άλλη γυναίκα δεν την γνώριζα, την είχα δει μια φορά τυχαία σε νυχτερινή έξοδο με την Πολυξένη, την πρώην σύζυγό μου», φέρεται να υποστήριξε.

    Το μοιραίο απόγευμα δεν πήγε στο σούπερ μάρκετ όπου εργάζονταν οι δυο άτυχες γυναίκες για να σκοτώσει, ισχυρίστηκε αλλά επέμεινε πώς δεν θυμάται ακριβώς τι έγινε. Αντιμετώπιζε προβλήματα με την πρώην σύζυγο του για την επικοινωνία του με τα παιδιά του και το μοιραίο απόγευμα, βγήκε, λέει εκτός εαυτού.

    «Πήγα στο σούπερ μάρκετ όχι γιατί είχα σκοπό να τη σκοτώσω αλλά για να μιλήσουμε για τα παιδιά που έπρεπε να πάρω την επόμενη ημέρα αλλά εκείνη μου έλεγε ότι τα είχε στείλει στη Θήβα στους γονείς της.

    Θόλωσα, όταν μου είπε “Θα κάνω ό,τι θέλω”. Είχα τρελαθεί. Δεν έβλεπα τα παιδιά μου. Δεν έτρωγα, δεν κοιμόμουν, σκεφτόμουν μόνο τα παιδιά και τη σύζυγό μου που αγαπούσα ακόμα”, φέρεται να υποστήριξε.

    Στο γιατί σκότωσε και τη φίλη της συζύγου του, ο 35χρονος ενώπιον του ανακριτή φέρεται να το απέδωσε στην κακιά στιγμή. Πυροβολούσε προς το μέρος της γυναίκας του και τραυμάτισε θανάσιμα κι εκείνη.

    Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Απόστολο Λύτρα και Γεώργιο Κριεμάδη, υπεβλήθη αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του κατηγορούμενου ο οποίος επικαλείται σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ