• Κοινωνία

    Αποκαλυπτική ομολογία του συζυγοκτόνου αστυνομικού: «Την αγαπούσα ακόμα αλλά εκείνη ξεσάλωνε τα βράδια με τη φίλη της»


    «Την Πολυξένη την αγαπούσα ακόμα. Για αυτό την είχα παρακολουθήσει κάποιες φορές. Την είχα δει που έβγαινε τα βράδια με τη φίλη της και ξεσάλωναν.»

    Είναι η σοκαριστική ομολογία του 35χρονου αστυνομικού για το διπλό έγκλημα στην Κάτω Κηφισιά. Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, σκότωσε με το υπηρεσιακό του περίστροφο την πρώην σύζυγο του και τη φίλη της, στην οποία, όπως διαφαίνεται, απέδιδε συνυπαιτιότητα για την άρνηση της μητέρας των δύο ανήλικων παιδιών του, να επανασυνδεθούν. Ο δράστης παραδέχεται ότι παρακολουθούσε τη γυναίκα που ακόμα αγαπούσε. Την έβλεπε να διασκεδάζει, λέει, να προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της. Και τότε, η ζήλια και η αδυναμία να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, φαίνεται πως του όπλισαν το χέρι.

    Τώρα ο 35χρονος υπαρχιφύλακας επικαλείται σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για να αποδείξει ότι δεν είχε πλήρη συνείδηση για το διπλό έγκλημα. Το πρωί της Δευτέρας, όταν θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια για να απολογηθεί, θα ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

    «Έφτυσα αίμα να μεγαλώσω τα παιδιά μου και τώρα δεν τα έβλεπα»

    Λίγες ώρες μετά το διπλό φονικό, ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στην Τροχαία Νέας Ιωνίας, δίνει την πρώτη του απολογία στους συναδέλφους του.

    «Τον Δεκέμβριο του 2019 βγήκε το διαζύγιο που ήθελε η Πολυξένη», λέει στην προανακριτική απολογία του. Αλλά εκείνος δεν μπορούσε να αποδεχθεί το χωρισμό. Για αυτό και αποφάσισε να την παρακολουθήσει ώστε να διαπιστώσει εάν κάτι νέο είχε προκύψει στη ζωή της:

    «Την αγαπούσα την Πολυξένη. Αυτός ήταν ο λόγος που μετά το διαζύγιο, την είχα παρακολουθήσει μερικές φορές. Την είχα δει που έβγαινε τα βράδια με τη φίλη της και ξεσάλωναν».

    Η μετακόμιση των δύο ανήλικων παιδιών του στη Θήβα, όπου τους τελευταίους μήνες διέμεναν με τους γονείς του θύματος, παρά τις δικές του αντιρρήσεις, φαίνεται πως ήταν αυτό που εξόργισε ακόμα περισσότερο το δράστη.

    «Έβλεπα τα παιδιά μου πολύ λίγο. Δεν μου έφτανε! Προσπαθούσα να τα μεγαλώσω από το τηλέφωνο. Όλα αυτά τα χρόνια έφτυσα αίμα να τα μεγαλώσω αξιοπρεπώς και τώρα δεν μπορούσα ούτε να τα βλέπω», λέει ο 35χρονος, υποστηρίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα, βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση:

    «Είχα τρελαθεί. Δεν μπορούσα να φάω και να κοιμηθώ. Ολη την ώρα σκεφτόμουν τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

    Με το θύμα, λέει, είχε τυπικές αλλά καλές σχέσεις. Αλλά δεν άντεξε…

    «Δεν θυμάμαι πότε αποφάσισα να την σκοτώσω…»

    «Σήμερα δεν άντεξα άλλο κι έκανα αυτό που έκανα», ήταν τα πρώτα λόγια του 35χρονου, στην προανακριτική απολογία του στην αστυνομία. Για το αν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της 35χρονης πρώην συζύγου του, ο υπαρχιφύλακας δεν το αρνείται, δηλώνοντας:

    «Δεν θυμάμαι πότε πήρα αυτή την απόφαση.»

    Μέσα σε λίγες προτάσεις, ο δράστης περιγράφει πώς, το απόγευμα της 18ης Μαρτίου, έφτασε στο σούπερ μάρκετ της Κάτω Κηφισιάς όπου η άτυχη Πολυξένη εργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια:

    «Πάρκαρα το αυτοκίνητο, κατέβηκα και μπήκα μέσα στο σούπερ μάρκετ. Ξεκίνησα να την ψάχνω. Δεν την έβλεπα πουθενά. Ρώτησα έναν υπάλληλο και μου είπε ότι «μπορεί να πήγε έξω να κάνει ένα τσιγάρο». Βγήκα έξω από το κατάστημα, πήγα στο πάρκινγκ. Τότε την είδα μέσα στο αυτοκίνητο με τη φίλη της.»

    Ο συζυγοκτόνος δεν  αναφέρει κάποια στιχομυθία με τη σύζυγο ή την επίσης 35χρονη φίλη της (μητέρα κι εκείνη ανήλικου παιδιού), την οποία ο δράστης γνώριζε γιατί την είχε δει να διασκεδάζει με την πρώην σύζυγο του, κατά τις νυχτερινές παρακολουθήσεις του. Περιγράφει μόνο ότι σήκωσε το υπηρεσιακό του περίστροφο και το άδειασε πάνω στις δύο άτυχες γυναίκες.

    «Είχα θολώσει», υποστηρίζει. «Πήγα προς την πόρτα του συνοδηγού όπου καθόταν η Πολυξένη. Την άνοιξα και άρχισα να πυροβολώ. Δεν θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα. Μετά μπήκα στο αυτοκίνητο μου και πήγα προς το Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς όπου είχα σκοπό να παραδοθώ. Με πρόλαβαν στο δρόμο και με συνέλαβαν.»
    «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τα παιδιά μου», λέει ο υπαρχιφύλακας για τα ηλικίας μόλις 8 και 5 ετών παιδιά του.

    Ψυχομετρικά τεστ προ 4ετίας

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που ο αστυνομικός υποβλήθηκε τελευταία φορά από την υπηρεσία του σε ψυχομετρικά τεστ, χωρίς αυτά να δείξουν κάποιο πρόβλημα.

    Ωστόσο, μαρτυρίες συναδέλφων και οικείων του φέρονται να λένε ότι τους τελευταίους μήνες εκδήλωνε προβληματική συμπεριφορά. Δυστυχώς, δεν ελέγχθηκε και ο υπαρχιφύλακας συνέχισε να υπηρετεί, κρατώντας ένα όπλο στα χέρια.

    «Ακόμα και τώρα, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί», λέει στο mononews.gr ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος με τον συνεργάτη του Γεώργιο Κριεμάδη, έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του 35χρονου αστυνομικού.

    «Τη Δευτέρα, ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας. Αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και θα ζητήσουμε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης», λέει ο κ.Λύτρας. «Ο κατηγορούμενος έχει μετανιώσει για την πράξη του και ζητάει συγγνώμη. Αλλά δυστυχώς κατέστρεψε δύο οικογένειες. Βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.»

    Ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοχρησία είναι οι κατηγορίες που θα απολογηθεί τη  Δευτέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ