• Κοινωνία

    Πριγκόζιν: Βίντεο με φέρετρα Ουκρανών στρατιωτών δημοσίευσε ο ιδρυτής της Βάγκνερ

    Γεβγκένι Πριγκόζιν

    Γεβγκένι Πριγκόζιν


    Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής του ιδιωτικού μισθοφορικού στρατού Βάγκνερ, δημοσιοποίησε σήμερα βίντεο που απεικονίζει, όπως υποστηρίζει, φέρετρα με τις σορούς Ουκρανών στρατιωτών που επαναπατρίζονται σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

    Στο βίντεο ο Πριγκόζιν, που εμφανίζεται ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα, λέει: “Στέλνουμε άλλο ένα φορτίο με μαχητές του ουκρανικού στρατού στην πατρίδα τους. Πολέμησαν γενναία, και πέθαναν. Αυτός είναι ο λόγος που το τελευταίο φορτηγό θα τους μεταφέρει πίσω στην πατρίδα τους.”

    Τα πλάνα δείχνουν άνδρες με στολή να μπήγουν καρφιά σε κλειστά ξύλινα φέρετρα και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό.

    Ο Πριγκόζιν, η εταιρία Βάγκνερ του οποίου ηγήθηκε της πολύμηνης επίθεσης της Ρωσίας στην ανατολική ουκρανική πόλη Μπαχμούτ, έχει κατ΄επανάληψη πλέξει το εγκώμιο του ουκρανικού στρατού ως ενός άξιου και ικανού αντιπάλου.

    Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με τον Πριγκόζιν δημοσιοποίησε πλάνα που έδειχναν το αφεντικό της Βάγκνερ να επισκέπτεται Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου προσφέροντάς τους ένα παραδοσιακό δώρο με μανταρίνια και να τους υπόσχεται ότι θα επιστρέψουν στην Ουκρανία μέσω μιας ανταλλαγής αιχμαλώτων το ταχύτερο δυνατό.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Η Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης Μπάιντεν-Σολτς

    Ουκρανία: Οι Ρώσοι όρισαν τη Μελιτόπολη πρωτεύουσα στην κατεχόμενη περιφέρεια της Ζαπορίζια

    ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για Ουκρανία ύψους 400 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ