• Κοινωνία

    Πώς είδε την δολοφονία του Γιάννη Μακρή ο αυστραλιανός Τύπος

    • NewsRoom
    Γιάννης Μακρής

    Γιάννης Μακρής


    Με την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή ασχολήθηκαν και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. Ο επιχειρηματίας δέχθηκε τέσσερις σφαίρες από αγνώστους, την ώρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, χθες το απόγευμα, προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαινια της εταιρείας του.

    Με τίτλο «Η διαβόητη φιγούρα του υποκόσμου του Σίδνεϊ Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε στην Αθήνα» η Sydney Morning Herald μεταδίδει την σοκαριστική είδηση. Μάλιστα, το δημοσίευμα κάνει αναφορά στην «βεντέτα» που είχε η οικογένεια του 46χρονου με την οικογένεια Ιμπραχίμ.

    Η οικογένεια, ωστόσο, είχε μπλεξίματα και με υποθέσεις ναρκωτικών στην Αυστραλία. Το 2011 ο πατέρας του Γιάννη Μακρή, Στέλιος, είχε κατηγορηθεί για κατοχή 50 κιλών μεθαμφεταμίνης, αν και οι κατηγορίες εναντίον του ανατράπηκαν όταν ο έτερος γιος του, Αλέξης, παραδέχθηκε πως ο ίδιος είχε παρακινήσει τον πατέρα του να μεταφέρει τα ναρκωτικά, θεωρώντας ότι δεν θα κινούσαν υποψίες.

    Και ο ίδιος ο 46χρονος όμως είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για ναρκωτικά στο παρελθόν, καθώς το 2005 είχε φυλακιστεί για δύο χρόνια και τρεις μήνες για διακίνηση.

    Το 2013, δικαστήριο του Σίδνεϊ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Μακρή, καθώς δεν είχε εμφανιστεί προκειμένου να απαγγελθεί η ποινή του οδήγηση χωρίς άδεια.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αυστραλιανής ομογενειακής εφημερίδας neoskosmos.com, ο Μακρής ήταν συνεταίρος σε κλαμπ στην Oxford Street του Σίδνεϊ όσο ζούσε στη χώρα, μαζί με την διαβόητη οικογένεια του υποκόσμου, τους Ιμπραχίμ.

    Οι δρόμοι των δύο οικογενειών χώρισαν το 2007 μετά τη χρεοκοπία του κλαμπ, ενώ δυο χρόνια αργότερα ο Μακρής κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Ιμπραχίμ.

    Ο Φάντι Ιμπραχίμ πυροβολήθηκε με 15 σφαίρες εκ των οποίων οι πέντε βρήκαν το θύμα. Το 2012 ο Φάντι και ο Μάικλ Ιμπραχίμ κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό για να πάρουν εκδίκηση αλλά αθωώθηκαν.

    Η Daily Telegraph της Αυστραλίας με τη σειρά της εστίασε στο 2010 και τον καυγά που ξέσπασε στην Μύκονο όταν ο 46χρονος και μέλη της οικογένειας Ιμπραχίμ βρέθηκαν να κάθονται σε διπλανά τραπέζια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βικτώρια Καρύδα: Τα τελευταία video στο Instagram πριν τη δολοφονία του συζύγου της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My Style Rocks: Το μήνυμα του ΣΚΑΪ μετά τη δολοφονία του συζύγου της Βικτώριας Καρύδα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι κάμερες κατέγραψαν τον δολοφόνο του Μακρή: Πού στρέφεται η ΕΛΑΣ; (UPD)



    ΣΧΟΛΙΑ