• Κοινωνία

    Πλεύρης για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη

    Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

    Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης


    Στην επισήμανση ότι «βάσει της δίωξης που πρότεινε η Βουλή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αυτός παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο για το κακούργημα κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων που συνδέονται με παραβάσεις του καθήκοντός του με παρεμβάσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς, μεταξύ των οποίων παρεμβάσεις και για τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων» προβαίνει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος διετέλεσε εισηγητής της προκαταρκτικής επιτροπής.

    Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης αναφέρει:

    «Ως μέλος και μάλιστα εισηγητής της προκαταρκτικής επιτροπής, μετά την κατάθεση του πορίσματος, όπως έχω κάνει έως τώρα και στην υπόθεση του κ. Παπαγγελόπουλου και στην υπόθεση του κ. Παππά, δεν μπαίνω σε κανέναν σχολιασμό στην ουσία των υποθέσεων στα επόμενα στάδια.

    Το μόνο που επισημαίνω είναι ότι βάσει της δίωξης που πρότεινε η Βουλή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αυτός παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο για το κακούργημα κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων που συνδέονται με παραβάσεις του καθήκοντός του με παρεμβάσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς, μεταξύ των οποίων παρεμβάσεις και για τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

    Τον λόγο έχει το μόνον αρμόδιο Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο έχουν ήδη παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ, παραπομπές που στηρίζονται αποκλειστικά στα ευρήματα των δύο προκαταρκτικών επιτροπών».

    Διαβάστε επίσης

    Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη



    ΣΧΟΛΙΑ