• Κοινωνία

    Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Ελένη Τουλουπάκη

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Ελένη Τουλουπάκη


    Σε Ειδικό Δικαστήριο αλλά όχι για προσπάθεια στημένων ποινικών διώξεων σε βάρος πολιτικών για μίζες από τη Novartis παραπέμφθηκαν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη.

    Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας (της Ελένης Τουλουπάκη) και της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος.

    Η ομόφωνη παραπομπή του αφορά:

    Η κατάχρηση για τη μη αμελητί διαβίβαση στη Βουλή το 2017 καταγγέλιων σε βάρος Κουρουμπλή Ξανθού ότι δεν τιμολόγησαν φάρμακα για να ρίξουν την τιμή τους.

    Η παράβαση καθήκοντος για τις καταγγελίες των εισαγγελέων Τσατάνη Ράικου Αθανασίου για παρεμβάσεις στο έργο τους.

    Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού Κουρουμπλή.

    Δηλαδή, αμφότεροι δεν έχουν παραπεμφθεί για καμία από τις κατηγορίες για την αποκαλούμενη σκευωρία της Novartis και την προσπάθεια «μαγειρέματος» διώξεων σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων.

    Αυτή την ανακριβή «είδηση» διέρρευσαν αργά χθες το βράδυ πηγές από τον Άρειο Πάγο, η οποία δημοσιεύθηκε και αναδημοσιεύτηκε σε όλα τα ΜΜΕ.

    Σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης παρέλαβαν το βούλευμα και μας δήλωσαν ότι διαπίστωσαν πως η υπόθεση Novartis κατέρρευσε!!!!

    Δήλωση Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

    «H Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι Εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς. Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος , τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της Πατρίδος μας».

    Δήλωση Βασίλη Χειρδάρη, συνηγόρου Τουλουπάκη

    Οι κατηγορίες κατά της εισαγγελέως κας Τουλουπάκη κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Το ασυνήθιστα επιβαρυμένο κατηγορητήριο  σε βάρος της για πολλά αδικήματα μεταξύ των οποίων ότι δήθεν εξέθεσε επιφανή  αθώα δημόσια πρόσωπα  σε δίωξη κλπ συρρικνώθηκε εντυπωσιακά με μία άδικη και αβάσιμη παραπομπή (κατά πλειοψηφία) για κατάχρηση εξουσίας που συνίσταται στην μη άμεση διαβίβαση υποβληθείσας μηνυτήριας αναφοράς στη Βουλή εναντίον δύο μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου!  Κατηγορία που δεν ευσταθεί, έχει σωρεία νομικών και αποδεικτικών προβλημάτων και  καθιστά την αθώωση προφανή.

    Το πολύ ενδιαφέρον όμως στο εκδοθέν εσπευσμένα Βούλευμα είναι ότι:

    α) απαλλάσσει την εντολέα μου όλων των σοβαρών κατηγοριών επί της ουσίας και χωρίς νομικές ακροβασίες, που σημαίνει ότι υπήρξαν άδικες και αβάσιμες σε βάρος της σοβαρές κατηγορίες,

    β) βγάζει από το «κάδρο» της παραπομπής στο ακροατήριο  το   σκάνδαλο «Novartis», θεωρώντας όλες τις εισαγγελικές ενέργειες για την έρευνά του απολύτως νόμιμες,

    γ) δεν δικαιώνει, με σαφή αναφορά, τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος της,

    δ) θεωρεί ως απόλυτα νόμιμες τις επιλογές των προστατευόμενων μαρτύρων και τις εισαγγελικές ενέργειες στη διαχείριση των καταθέσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ούτε πιέστηκαν ούτε χειραγωγήθηκαν.

    Τελικά για το σκάνδαλο “Novartis” δεν παραπέμπεται κανένας! Κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε αυτή που προσπάθησε να το ελέγξει! Και τελικά παραπέμπεται άδικα  για τις στάκτες του…

    Διαβάστε επίσης:

    Σάμπυ Μιωνής: Προαναγγέλλει προσφυγή ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

    Χανιά: Στην εντατική 17χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Βρέθηκε πεσμένη στο δρόμο



    ΣΧΟΛΙΑ