• Κοινωνία

    Πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

    • NewsRoom

    Στέφανος Χίος


    Ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, στο ΚΑΤ.

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος ο οποίος λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, στα Βριλήσια, δέχθηκε δύο σφαίρες στο λαιμό και τα πλευρά, ενώ δύο ακόμη βολίδες καρφώθηκαν στο αυτοκίνητό του.

    Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια συνεργού του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

    Ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, στο ΚΑΤ.

    Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το τμήμα εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    «Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες από έναν άγνωστο που φορούσε μαύρα ρούχα και ο οποίος είχε συνεργό που τον περίμενε. Η μία πέρασε ξυστά από την καρωτίδα και η άλλη κοντά στην καρδιά, ενώ στο αυτοκίνητό του υπάρχουν δύο οπές από σφαίρες». Αυτό τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές για την επίθεση στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, λίγο μετά τις 3:00, την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του, στα Βριλήσσια.

    Αμέσως μετά, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ η σύζυγος του δημοσιογράφου, που άκουσε τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο σημείο και πήγαν με το αυτοκίνητό του στο «Σισμανόγλειο».

    Ο Στέφανος Χίος μετέβη αρχικά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και ακολούθως μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

    Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το τμήμα εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Ήδη ελέγχεται υλικό από τις κάμερες στην περιοχή, ενώ αναμένεται να ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε δεχθεί απειλές και από ποιούς, ενώ είναι άγνωστο πότε θα είναι σε θέση να δώσει κατάθεση ο ίδιος.



    ΣΧΟΛΙΑ