ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένοχος ο Στέφανος Χίος για ομοφοβικά και υβριστικά δημοσιεύματα κατά του Παύλου Μπακογιάννη – Τι είπαν Ντόρα και Αλεξία
Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι Ντόρα Μπακογιάννη και Αλεξία Μπακογιάννη μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την ενοχή του Στέφανου Χίου για κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή δυσφήμιση δια του τύπου καθώς και για προσβολή μνήμης του Παύλου Μπακογιάννη.
Ο Στέφανος Χίος καταδικάστηκε σε 25 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Οι γυναίκα και η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση λέγοντας πως δεν αποτελεί μόνο προσωπική δικαίωση, μα αφορμή να συμφωνήσουμε όλοι στο αυτονόητο πως «Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Δεν είναι όπλο εκβιασμού, διασυρμού και κανιβαλισμού. Δεν θα την καπηλεύεται ο Χίος και όσοι επί χρόνια πίστεψαν ότι μπορούν να λασπολογούν χωρίς συνέπειες».
«Έχουν δικαιώματα οι πολίτες. Έχουν δικαιώματα ακόμη και οι νεκροί, των οποίων η μνήμη δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο χυδαίας εκμετάλλευσης», τονίζουν παρακάτω η Ντόρα και Αλεξία Μπακογιάννη, ενώ κλείνουν με την ευχή αυτή η απόφαση να αποτελέσει «τον δρόμο για περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη λογοδοσία και λιγότερο σκοτάδι στη δημόσια ζωή»
Ολόκληρη η ανακοίνωση
«Σήμερα ο Στέφανος Χίος καταδικάστηκε από το Πρωτοβάθμιο Ποινικό Δικαστήριο σε 25 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή δυσφήμιση δια του τύπου καθώς και για προσβολή μνήμης νεκρού.
Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί μόνο μια προσωπική δικαίωση για μας. Το σημαντικότερο είναι ότι το Δικαστήριο έκρινε ότι η σχέση του Στέφανου Χίου με το «Μακελειό» είναι αποδεδειγμένη και καταγεγραμμένη. Πλέον δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από προσχήματα, υπεκφυγές και παραπλανητικές διαψεύσεις.
Η απόφαση ας γίνει αφορμή να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Δεν είναι όπλο εκβιασμού, διασυρμού και κανιβαλισμού. Δεν θα την καπηλεύεται ο Χίος και όσοι επί χρόνια πίστεψαν ότι μπορούν να λασπολογούν χωρίς συνέπειες. Υπάρχουν όρια. Υπάρχει αξιοπρέπεια. Υπάρχει Δικαιοσύνη.
Έχουν δικαιώματα οι πολίτες. Έχουν δικαιώματα ακόμη και οι νεκροί, των οποίων η μνήμη δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο χυδαίας εκμετάλλευσης.
Η σημερινή απόφαση ανοίγει επιτέλους τον δρόμο για περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη λογοδοσία και λιγότερο σκοτάδι στη δημόσια ζωή. Και αυτό είναι κάτι που αφορά όλους».
Διαβάστε επίσης
Παύλος Μαρινάκης: Επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα το βίντεο για τα δύο 17χρονα κορίτσια
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Στην Αθήνα 1.076 νέα λεωφορεία – Ανανεωση οχημάτων άνω του 80%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παύλος Μαρινάκης: Επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα το βίντεο για τα δύο 17χρονα κορίτσια – Το ΕΣΡ και η Δικαιοσύνη θα πράξουν τα δέοντα
- Παθήσεις γόνατος και σύγχρονη αντιμετώπιση – Για άτομα από 15 έως… 105 ετών
- Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Στην Αθήνα 1.076 νέα λεωφορεία – Ανανεωση οχημάτων άνω του 80%
- Ένοχος ο Στέφανος Χίος για ομοφοβικά και υβριστικά δημοσιεύματα κατά του Παύλου Μπακογιάννη – Τι είπαν Ντόρα και Αλεξία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.